12 Септември, 2016 10:04 2 795 3

Балет „Арабеск“ танцува в Рим

  • балет-
  • арабеск-
  • рим-
  • представление

Интересът на римската публика е огромен

Балет „Арабеск“ танцува в Рим - 1

Голямо българско събитие очаква днес римската публика. Тя ще се наслади на уникалния балет „Арабеск“ и неговия спектакъл „Carmen collection”. Българските артисти ще танцуват тази вечер в театър Аржентина (Teatro Argentina) - една от най-големите в Европа и една от най-представителните театрални зали на Рим, която е в непосредствена близост до историческия „Свещен регион“. Той е основан през 1732 г., построен е върху руините на античната римска Курия, а от 1964 г. е седалище на Театъра на град Рим.

Балет „Арабеск“ танцува в Рим

Запознати с културния живот на „Вечния град“ казват, че интересът и очакванията на римската публика към класата на балет „Арабеск“ са огромни. „Carmen collection” е вдъхновяващата и пленителна интерпретация на операта по Жорж Бизе, ще бъде представена в Театър Аржентина в представлението на българската трупа за съвременен балет „Арабеск“. Създадена през 1967 г. трупата, наложила се като емблематична в сферата на съвременния танц, реализира един предизвикателен сюжет на интерпретация и иновация в един спектакъл, който е извор на дръзки и изненадващи повратни моменти“, написаха италианските медии.

Балет „Арабеск“ танцува в Рим

Спектакълът „Carmen collection” на балет „Арабеск“ е копродукция на Държавния музикален и балетен център и Българско национално радио. Той е по мотиви от новелата „Кармен” на Проспер Мериме и едноименната опера на Жорж Бизе. Римската публика ще съпреживее една модерна постановка, в която са съчетани талантливата хореография на Боряна Сечанова, красивата музика на композитора Петър Дундаков, находчиво овладяното пространство от художничката Николина Костова-Богданова и естествено голямата класа на танцьорите от „Арабеск“ - Константина Ханджиева, Ангелина Гаврилова-Тодорова, Асен Наков, Васил Дипчиков, Валери Миленков, Виктория Петрова, Ервин Есен, Андрея Андонова, Марина Попова, Стефка Табакова, Теодора Попова, Стефан Вучов, Петя Колева, Филип Миланов.

Балет „Арабеск“ танцува в Рим

Римската публика със сигурност ще се срещне с един талантлив спектакъл, а балет „Арабеск“ с предизвикателството на голямата италианска сцена. Всичко това ще се случи на сцената на театър „Аржентина“ в Рим благодарение на споразумението на Българския културен институт и Teatro di Roma. Той се осъществява с подкрепата на Министерство на културата и МВнР на България. Голямото културно събитие е под патронажа на посолството ни в Рим.

Балет „Арабеск“ танцува в Рим


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мария

    0 0 Отговор
    Великолепни са.
  • 2 Краси

    0 0 Отговор
    В Рим или София тия са си марка
  • 3 Giorgio

    0 0 Отговор
    complimenti