Last news in Fakti

19 Октомври, 2016 00:45 1 100 0

Фредерик Гравел със спектакъл в Пловдив

  • фредерик гравел-
  • концерт-
  • пловдив
Фредерик Гравел със спектакъл в Пловдив - 1

Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK представя за първи път на българска сцена танцови компании от Канада. На 20-ти октомври в Пловдив, за единственото си европейско турне, пристига феноменалният канадец Фредерик Гравел.

“Взривоопасно проучване на мъжествеността, което е 1/2 танц, 1/4 пърформанс и 1/4 рок шоу” – така определя кандаското издание The Ottawa Citizen спектакъла ВСИЧКО ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ, СКЪПА, който ще видим на 20-ти октомври от 19:30 ч. в Дом на Културата „Борис Христов“. Гост на ONE DANCE WEEK ще бъде една от ключовите фигури за канадската танцова сцена – Фредерик Гравел. Хореограф, танцьор, музикант и светлинен дизайнер, Гравел е добре известен със своя бунтарски стил. Той преобръща традиционната хореография с главата надолу, смесвайки умело различни елементи както по отношение на музикалната среда, така и по отношение на танцовите движения. В спектакъла участва Стефан Буше – мултиинструментален музикант, който създава на живо уникален саундтрак, изпълнен с провокации, тежки акорди и дива рок енергия. На сцената ще видим и Дейв-Сейнт Пиер – „ужасното дете” на траш хореографията, както и Никола Кантин – актьор, който черпи вдъхновение от клоунадата. ВСИЧКО ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ, СКЪПА е смешна, бутафорна, на моменти тъжна, но и искрена до крайност история за съвременния  живот, ценности и съвременното общество, в която Гравел очертава измеренията на американската „мъжественост“ с похватите на иронията и гротеската

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА