30 Ноември, 2016 17:27 1 298 0

Мартин Скорсезе се срещна с папата

  • мартин скорсезе-
  • ватикана-
  • папа франциск-
  • папата-
  • среща-
  • режисьор

Американският режисьор дари на папата две картини

Мартин Скорсезе се срещна с папата - 1
Снимка: БТА/ AP

Папа Франциск прие на частна аудиенция във Ватикана известния американски кинорежисьор Мартин Скорсезе със съпругата му и двете им деца, съобщи Радио Ватикана. Срещата се проведе в Апостолическия дворец, а гостите бяха придружавани от префекта на Секретариата за комуникациите монс. Дарио Вигано.

Аудиенцията се провежда в навечерието на премиерата на новия филм на режисьора „Silence“, предвидена за 1 декември във Ватикана, в присъствието на представители от йезуитския орден и гости. Филмът ще излезе по екраните в САЩ на 23 декември, а в Италия на 12 януари.

Филмът „Silence“, по романа на японския писател Шусаки Ендо, публикуван през 1966, разказва за преследванията на група йезуити в Япония през 17в. Главните роли са поверени на Ендрю Гарфийлд и Лиам Нийсън, които участваха в историческия филм „Мисията“ на Ролан Жофе.

Сърдечната среща продължи около петнадесет минути, информира ватиканско комюнике. Папата разказа на присъстващите, че е чел книгата, вдъхновила режисьора, и говори за „семената посяти от йезуитите в Япония“ и за „Музея на 26-та мъченици“. Американският режисьор дари на папата две картини, изобразяващи „скритите християни“, а от своя страна Светия отец дари на гостите молитвени броеници.

„С този филм се опитах да потърся отговор на въпроса как да живеем и какъв е смисъла на нашия живот“, заяви Мартин Скорсезе в интервю за Ню Йорк Таймс, отговаряйки на въпроса как ще опише своя филм на срещата с папа Франциск. Мартин Скорсезе е режисьор и на друг филм посветен на християнството, „Последното изкушение на Христос“ (1988).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА