17 Януари, 2017 14:18 9 243 0

Историята на Тихия Ангел

  • дядо добри-
  • история-
  • тихия ангел
Историята на Тихия Ангел - 1

Филмът за Дядо Добри - ''Тихият Ангел'' е вече почти изцяло завършен. Очакваше се филмът да излезе по кината през 2016 година, но отлагането му бе предизвикано от големия перфекционизъм на създателите на лентата. Те не крият, че преди да го извадят на бял свят, са искали да се уверят, че работата им по филма е изпипана до най-малката подробност. Режисьорът и продуцентите на филма споделиха, че да направиш филм за живия светец от Байлово, се оказало доста сложна задача, тъй като нищо не им се е струвало достатъчно силно и вдъхновяващо, за да успее да пресъздаде цялостната същност на живия светец.

Монтажът на филма е напълно готов, остават само леки допълнения и корекции на музиката към него, която също е дело на режисьора и продуцента на лентата - Неди Джон Крос. Идеята на продуцентите е филмът да бъде представен нa редица световни и международни филмови фестивали. Главната цел е участие за „Оскар“ в категория „документален филм“.

Историята на живия светец от Байлово докосна сърцата на хиляди хора по света. Неговата изключителна скромност, щедрост, смирение, доброта и аскетски начин на живот са само част от отличителните добродетелите, които притежава. Припомняме ви, че през изминалата година Дядо Добри навърши 102 години и въпреки напредналата си възраст продължава активно да се включва в реставрациите на църкви и храмове. Неговият живот и дело са вдъхновение за мнозина на фона на упадналата ценностна система.

Филмовата лента ще бъде представена в две версии - къса и дълга. Дългата версия, която ще се завърти по кината е с продължителност около 60 минути, а късата между 18-20 минути. Продуцентите на филма издадоха, че зрителите ще станат свидетели на едно много трогателно и емоционално интервю с най-малката дъщеря на дядо Добри - Богдана, която трудно са успели да привлекат към лентата. Всеизвестен е фактът, че самият дядо Добри упорито стои извън полезрението на медийните изяви и по всякакъв начин избягва да разгласява добрите си дела.

Във филма зрителите ще могат да видят и чуят много вдъхновяващи истории и интервюта на духовни и светски личности, както и възможността да проследят живота на живия светец от юношеските му години до наши дни.

Специално за нашите читатели, създателите на лентата издадоха и друга любопитна подробност, а именно, че във филма има кадри от една дългоочаквана среща между дядо Добри и царското семейство. Поводът за тази среща се оказа 101-вата годишнина от рождения му ден, на който Негово Величество цар Симеон II и Нейно Величество царица Маргарита, гостуват в родното му Байлово. Интересен е фактът, че силната връзка между тях датира от далечното минало, когато Дядо Добри е бил на служба като охранител на царското семейство в двореца Врана.

На 25 май 1996 година, светецът от Байлово изминава пеша пътя от Кръстова Гора до София, за да посрещне цар Симеон II при окончателното му завръщане в България. Във филма зрителите ще могат да видят и кадри на едни от най-известните природни и исторически забележителности на България. Режисьорът на лентата е отделил специално място за тях, за да покаже на света величествената красотата на страната ни.

Очаквайте една наистина трогателна и вдъхновяваща история, която ще можем да проследим много скоро. Една история за безкрайна любов, смирение и вяра. Неговата история - историята на Тихия Ангел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА