Last news in Fakti

5 Февруари, 2017 12:08 1 324 1

"Ла Ла Ленд" все по-близо до наградата Оскар

  • оскар-
  • ла ла ленд-
  • гилдията на американските режисьори-
  • награда-
  • даймиън шазел

Филмът спечели най-престижната награда на американската Гилдия на режисьорите

"Ла Ла Ленд" все по-близо до наградата Оскар - 1

Режисьорите, спечелили наградата за най-добър филм от Гилдията на американските режисьори (DGA), но не получили Оскар, се броят на пръстите на едната ръка. Точно този факт поставя филма „Ла Ла Ленд“ сред почти сигурните победители по време на тазгодишната церемония по връчването на наградите Оскар, която ще се проведе на 26 февруари.

Мюзикълът на режисьора Даймиън Шазел беше отличен със златния диск три седмици преди раздаването на наградите на Академията. Шазел стана най-младият режисьор, получавал отличието на американската режисьорска гилдия, а сега е на път да стане и най-младият режисьор, получил наградата Оскар

На 60-тата церемония по връчването на наградите на DGA се събраха повече от 1 600 представители на киноиндустрията, сред които Никол Кидман, Бен Афлек и Майкъл Фасбендер.

Наградите на режисьорската гилдия очертават списъка на филмите, които имат най-голям шанс да грабнат и една от златните статуетки, която Акаденията раздава. Причина за това е, че мнението на режисьорите обичайно съвпада с оценките на членовете на Американската академия за киноизкуство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.