Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 00:15 838 0

 Нов фолклорен фестивал стартира във Варна

  • фолклор-
  • варна

„Пролетно надиграване“ Варна 2017 ще събере танцови състави от цялата страна в морската столица на 11 март. Съпътстващи изложби ще допълнят атмосферата на голям празник на българския народен дух. Специален гост на фестивала ще бъде легендарният Ансамбъл „Пирин“, който ще изнесе голям концерт.

От тази година Варна ще има своя пролетен танцов фестивал. На 11 март 2017 в Grand Mall ще се проведе първото „Пролетно надиграване“ Варна 2017.

Централното събитие на фестивала ще е посветено на народния танц, а съпътстващи изложби ще дадат възможност на многобройните посетители на най-големия търговски център в морската столица да се потопят в автентичното изживяване на народната традиция.

Надиграването ще бъде в 4 категории: Танцови състави, Школи и клубове за народни хора, Състави за автентичен танцов фолклор и Фолклорни ансамбли. В категорията Танцови състави участниците ще се състезават в три възрастови групи - до 13 г., от 14 до 18 г. и над 19 г.

Специален гост на фестивала ще бъде легендарният Ансамбъл „Пирин“, който разпалва публиката в България и по света. Големият концерт на изключителните танцьори от Благоевград ще включва музикално-танцови изпълнения от различни фолклорни области на страната и ще стане истински празник на българския дух.

На финала всички заедно ще се хванат на хорото, за да отпразнуват раждането на една нова танцова традиция във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА