6 Март, 2017 05:45 43 400 12

5 велики холивудски актьори без "Оскар"

  • робърт дауни джуниър-
  • едуард нортън-
  • джони деп-
  • том круз-
  • гари олдман
5 велики холивудски актьори без "Оскар" - 1

Преди броени дни се проведе тазгодишната церемония по връчването на наградите "Оскар". Наградите на филмовата академия на САЩ са най-престижните в Холивуд, но понякога и най-впечатляващите представяния остават без статуетка.

Представяме Ви петима от най-великите актьори, на които "Оскар"-ът винаги им се изплъзва

Робърт Дауни Джуниър

5 велики холивудски актьори без "Оскар"

Звездата от "Чаплин" (1992), "Тропична буря" (2008), "Железният човек" (2008) и "Отмъстителите" (2012) отдавна е запушил устите на филмовите критици с невероятната си игра. Номиниран е два пъти за "Оскар", но така и не го е печелил.

Едуард Нортън

Едуард Нортън е един от онези, които са родени за актьорството. Качествата му са признати в почти всяка лента, в която е взел участие. Академията го е номинирала за статуетката в три случая - за "Първичен страх" (1996), "Американска история Х" (1998) и "Бърдмен" (2014).

Джони Деп

5 велики холивудски актьори без "Оскар"

Джони Деп е един от най-успешните на екрана в Холивуд, една от иконите в индустрията. Многократно е номиниран за различни награди, включително и три пъти за "Оскар"-а за "Най-добър актьор". Известните филми с негово участие са неизброими - поредицата "Карибски пирати" (2003-2011), "Едуард Ножиците" (1990), "Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт" (2007), "Обществени врагове" (2009) и много други.

Том Круз

5 велики холивудски актьори без "Оскар"

Едно от най-популярните имена на американското кино, Том Круз, може и да не е от ранга на Марлон Брандо, Ал Пачино и Робърт де Ниро що се касае до актьорското майсторство, но със сигурност има своите проблясъци, и то немалко. Дори и изградил образа на типичния екшън герой в касови ленти като "Топ Гън" (1986) и "Мисията невъзможна" (1996), заслужава трите си номинации за "Оскар" в "Роден на четвърти юли" (1989), "Джери Магуайър" (1996) и "Магнолия" (1999).

Гари Олдман

5 велики холивудски актьори без "Оскар"

Малцина са актьорите, които са играли повече роли от най-различно естество. Има поне една дузина филми, в които представянето на Гари Олдман е било за "Оскар". Учудващото в случая е, че Академията го е номинирала едва веднъж за "Оскар" - за главна мъжка роля в "Дама, поп, асо, шпионин".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батман

    20 10 Отговор
    Бърдмен е най-долнопробния хомо филм който може да съществува.
  • 2 Дон Тони

    8 43 Отговор
    джони деп, дауни джуниър и том круз са адски смотани, може би затова не се харесва играта им на критиците, олдман е откачалка което не е равно на добър актьор, Нортън като интелект вече е 1-2 нива над тях и умее да изиграе брилянтно роли

    Коментиран от #6

  • 3 гост

    20 10 Отговор
    Нортън и Олдман със сигурност са за Оскар, другите са повече комерсиална боза отколкото актьорско майсторство.
  • 4 ТоШибиян

    7 11 Отговор
    Гледайки фарсовете на тея им давате пари за дрога алкохол и разгулен живот....
  • 5 дъра бъра

    10 8 Отговор
    Сега заради една от снимките, има ли опасност да заведе някой дело за пропаганда на свастика по подобие на скалъпеното обвинетие към Марин Льо Пен? Или към нея беше предявено такова заради фобията от твърда ръка във Франция?
  • 6 гост 1

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дон Тони":

    А ти както казват руснаците си " ееех ...красааавец...! :)
  • 7 Plovdiv

    5 35 Отговор
    Том Круз е много над Марлон Брандо.
  • 8 Хахаха

    12 2 Отговор
    В нашия материален свят боли ги патката за лъскавата статуетка,специално чичо Джони колко милиона издои само от Карибски пирати 😂😂😂
  • 9 op op op

    0 6 Отговор
    Защо не са споменали Харисън Форд той е по-добър актьор до повечето споменати тук.....някой си е правил лична класация май.
  • 10 йдксн

    0 1 Отговор
    алооо критиците!
  • 11 472

    1 0 Отговор
    472
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.