Last news in Fakti

30 Юни, 2017 19:32 2 032 2

Ума Търман и Кейси Афлек с награди на Карлови Вари

  • филмов фестивал-
  • ума търман-
  • кейси афлек-
  • награди-
  • карлови вари

Най-старият филмов фестивал ще се проведе за 52-ри път в чешкото градче

Ума Търман и Кейси Афлек с награди на Карлови Вари - 1

За 52-ри път в западното черноморско градче Карлови Вари в Чешката Република започва най-старият международен филмов фестивал.

Началото му ще бъде поставено с връчването на награди за холивудската актриса Ума Търман, носителят на Оскар Кейси Афлек и филмовия композитор Джеймс Нютон Хауърд, съобщи АП.


Афлек, който тази година спечели първия си Оскар за ролята си в "Манчестър при морето" и Търман, номинирана за "Оскар" през 1994 г. за най-добра поддържаща женска роля за участието ѝ във филма "Криминале", ще получат своите награди от президента на фестивала в петък вечер.

Хауърд, който е композирал музиката за повече от 130 филма, включително и за "Игрите на глада" и "Батман в началото", ще бъде отличен за цялостния си принос за киноиндустрията.

Журито на фестивала ще трябва да види 12 филма, включени в конкурсната програма и да избере един, който заслужава най-много най-престижната награда, която се връчва на това събитие — "Кристалния глобус".

Кинофестът ще приключи на 8 юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуйчо Георги

    4 0 Отговор
    Карлови Вари е "ЧЕРНОМОРСКО" градче, колкото Трачева Милена е журналист! Туй Черно море много е навлязло навътре в континента!!!
  • 2 Замур

    2 0 Отговор
    Страшни познания по география особено за черно море!!! Немам думи просто !!!