5 Юли, 2017 23:31 2 370 4

Кино в Зоопарка

  • деца-
  • кино-
  • зоопарк

През юли дивото зове!

Кино в Зоопарка - 1

За първи път ще гледаме „Кино в Зоопарка” с тематично подбрани филми, които ще припомнят на градските жители за дивата природа.

В три прекрасни киновечери през месец ЮЛИ на Лятната сцена в Зоопарка ще гледаме на голям екран НА ОТКРИТО избрани шедьоври на световноизвестни киномайстори.

„Кино в Зоопарка” е събитие с кауза. 40% от приходите от продажбата на билети ще бъдат дарени в полза на Зоологическа градина София и нейните обитатели.

Преди началото на прожекцията, всички посетители, закупили билет за „Кино в Зоопарка” , ще могат да се включат в кратък вечерен тур, по време на който ще научат любопитни факти за част от обитателите му.

Молим Ви да бъдете тихи по време на обиколките, които ще започват в 20:00 часа!

ПРОГРАМА

15 юли, 21.00 часа – „ИМПЕРАТОРЪТ”, 2016, режисьор Люк Жаке, 88 мин.

Предлагаме среща с един провокативен и увлекателен документален филм, който ще очарова зрители от всички поколения. Люк Жаке покори света с епоса „Походът на императорите”, носител на Оскар за 2005 година, превърнал се в една от най-успешните документални продукции на всички времена и в боксофис хит с приходи над 127 милиона долара. Най-новата творба на режисьора отново е посветена на императорските пингвини в Антарктида. Заснет на снежния континент миналата зима в хода на дълго подготвяна експедиция, „ИМПЕРАТОРЪТ” предлага на зрителите невиждани кадри от дебрите на световния океан, благодарение на екипировката на специална подводница и безкрайно красиви кадри от въздуха, уловени с дрон. Разказът е за един млад пингвин, на прага на първото си пътуване, който чува мистериозен зов, каращ го да напусне дома си и да поеме към все още неизвестното приключение през ледовете на континента. Негов другар в пътешествието е опитен, възрастен пингвин, чрез чиито образ Жаке умело извиква спомени, съмнения и страхове, които вероятно са част от познатия път на всички поколения пингвини – към единствената възлюбена, към инстинкта за създаване на поколение, към зова на природата... Сигурно човекът ще си остане единственото живо същество на тази планета, което притежава разум и въпреки него продължава да разрушава безогледно собствения си естествен дом. Природата говори, но никой от нас не си прави труда да се вслуша в нея...

16 юли, 21.00 часа – „ПРЕГРЪДКАТА НА ЗМИЯТА”, 2015, режисьор Сиро Гера, 122 мин.

През 1909 година немският изследовател Тиодор Кох-Грюнберг пристига с кану на брега на реката, където чака младият шаман Карамакате. Тиодор търси изключително рядка лечебна билка, а Карамакате се съгласява да помогне в замяна на обещанието, че ще бъде отведен при оцелели членове от племето му...

Шедьовърът на колумбийския режисьор Сиро Гера ни потапя в непознатата вселена на Амазония, нейния начин на живот, вярванията и отношение към духовното. Филмът печели редица награди, измежду които се откроява призът Art Cinema Award в Кан и номинацията за чуждоезичен Оскар ‘16.

23 юли, 21.00 часа – „СОЛТА НА ЗЕМЯТА”, 2014, режисьори Жулиано Рибейро Салгадо и Вим Вендерс, 110 мин.

Уникалният филм на Вим Вендерс и Жулиано Рибейро Салгадо получи номинация за „Оскар” за документален филм, както и специалната награда на журито и с наградата на Екуменическото жури в програмата „Особен поглед” на Кан 2014. Документалният портрет на фотографа Себастиао Салгадо, чието творчество разкрива неотслабваща вяра в човешката цивилизация, е представен чрез дългогодишната му кариера като фотожурналист. През последните 40 години Салгадо обикаля континентите, следвайки непрестанно променящото се човечество. Той става свидетел на някои от най-важните събития от близката ни история: международни конфликти, глад и изселване. Покъртителните му снимки на човешки трагедии са представени из целия свят. Животът и работата на Себастиао Салгадо са представени от сина му Жулиано, който го придружава при последните му пътувания, и от Вим Вендерс, който също е фотограф и любител на черно-белите снимки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име (като гост):

    2 0 Отговор
    цикложил
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бцж

    1 0 Отговор
    Атропин - води до атропиново пиянство
  • 4 Българска Кинематография- неясно бъдеще?

    1 0 Отговор
    Едно време и ние правихме много качествени документални и научнопопулярни филми (СТФ "Екран", Студия за научнопопулярни и документални филми "Време", творчески колектив "Глобус" та дори самата СИФ "Бояна", които печелиха награди в чужбина... Мога да ви препоръчам "Внимание-богомолка", "Стрели над водата", "Портрет на едно жабче", "Домашният тигър" и др. Сега гледаме само филми от чужбина...