5 Ноември, 2017 15:38 1 729 0

Превръщат "Властелинът на пръстените" в сериал

  • екранизация-
  • малък екран-
  • телевизия-
  • авторски права-
  • властелинът на пръстените-
  • сериал-
  • warner bros.-
  • amazon studios

Телевизионен сериал, базиран върху епичния фентъзи-роман, създаден от Дж.Р.Р. Толкин — "Властелинът на пръстените", ще бъде създаден съвсем скоро. За пренасянето на култовата сага на малкия екран, се борят няколко филмови студия, сред които са Amazon Studios, които вече водят преговори за правата върху книгата.

Според списание Variety, за създаването на новата екранизация по романа от 1954 г., ще се пробват и от филмовото студио Warner Bros., което създаде трите пълнометражни филма, режисирани от Питър Джаксън в началото на 21 век.
Холивудският гигант обаче, не е единствената компания, която изгаря от желание да придобие телевизионните права върху "Властелинът на пръстените".

Hollywood Reporter отбелязва, че изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос също е сред водещите играчи в тази оспорвана надпревара.

Новината идва четири месеца, след като Warner и наследниците на Толкин разрешиха правен спор за част от приходите от филмовата трилогия. Споразумението бе за 80 млн. долара.

И двете издания допълват, че предстоящият проект, ако изобщо се стигне до създаването му, не е обявен официално. С екранизацията, която вероятно ще следва подхода на Game of Thrones, все още няма обвързани имена на сценарист или режисьор.

Франчайзът около "Властелинът на пръстените" е на стойност милиарди долари. Книгата е сред вечните класики в литературата, а филмите — не само по нея, а и по предшестващата я "Хобит", донесоха огромни печалби на създателите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА