13 Ноември, 2017 11:54 2 271 3

Алкохолът уби първия вокалист на Faith No More

  • faith no more-
  • чък моузли-
  • почина-
  • вокалист-
  • алкохол-
  • алкохолна зависимост

Чък Моузли почина на 57 години

Първият вокалист на алтернативната метъл група Faith No More Чък Моузли почина на 57-годишна възраст, съобщи The Rolling Stone.

Бандата, заедно с Моузли, влезе в световните класации с първия си хит We Care a Lot. Малко след това певецът напусна групата и се присъедини към Bad Brains в началото на деветдесетте.

След това се отдаде на солова кариера. От 2009 г. насам той участва в няколко концерта на Faith No More.

Семейството на Моузли уточни, че смъртта му е в следствиев на алкохола, въпреки леченията, на които се е подлагал и дългия период на трезвеност.

Смъртта му е настъпила в четвъртък.

"След дълъг период на трезвост, Чарлс Хенри Моузли III изгуби живота си на 9 ноември 2017 г. поради пристрастяването си към алкохола", пише семейството на Моузли в изявление.

"Споделяме начина, по който той си отиде, защото се надяваме, че така ще изпратим предупредително послание към всеки, който се бори със зависимостта си към алкохола. Смъртта му остави огромна празнина в сърцата на дългогодишната му партньорка Пип Логан, двете му дъщери — Ерика и Софи и внука му Волфганг Логан Моузли. Семейството ще приема дарения, с които да може да покрие разходите за погребение", се казва още в изявлението на близките на Моузли.

Преди две години Чък Моузли призна, че е изпаднал в крайна нищета и помоли във Facebook феновете си за помощ, за да не бъде изхвърлено семейството му на улицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 4 Отговор
    Да не би аз да съм му наливал пиенето у чашата, та ми го съобщавате. Като един път му се е отворила глътка, та не е могъл да се запре. Що да прави, като на сръце му се е пило, а па той самио не е имал нищо против да му угоди. Ако беше събирал летно време джанки, та да си пекне една домашнярка, сега нечеше да е умрел. Купешкото пиение е вредно.
  • 2 сойкаПрисмехулка

    1 4 Отговор
    Защо в раздел култура е публикувана новина, че алкохолът е убил някой си? Това е за раздел КРИМИ!
  • 3 кучето шаро

    2 0 Отговор
    We care a lot about the little things, the bigger things we top
    We care a lot about you people yeah you bet we care a lot,