9 Декември, 2017 22:59 1 067 0

Да запламтим в ритъма на танца за Световния ден на тангото

  • танго-
  • аржентина-
  • световен ден на тангото-
  • аржентинско танго-
  • танго бал-
  • демонстрации-
  • семинари-
  • милонги

Празникът се чества за 14-ти път у нас, като за пръв път Танго балът ще е в навечерието му

Почитателите на страстното аржентинско танго у нас в нетърпение очакват традиционния Танго бал, който ще закрие тазгодишните чествания на Световния ден на тангото в нас.

За 14-та поредна година любителите на пламенните аржентински ритми ще се потопят в ритъма на танца в поредица от вечери в столицата.

Честването на празника ще продължи от 8 до 10 декември, и ще включва вечерни милонги (танго партита), шоу демонстрации и семинари за танцуващи танго. За поредна година честването на Деня на тангото се провежда с любезното съдействие на Посолството на Република Аржентина.

Кулминацията на празничния уикенд ще бъде Танго балът, който през последните години се превърна в традиция. Той ще се състои в неделя (10 декември), от 20:30 ч. в Голямата зала на Централния военен клуб. За първи път балът посветен на Деня на тангото ще се проведе в навечерието на празника, а не на самия ден — 11 декември, както обикновено.

Специални гости на събитието са Джовани Кокомеро и Лорена Тарантино — млада и изключително талантлива двойка танцьори и преподаватели на аржентинско танго от Италия, които ще изнесат 4 семинара за танцуващи танго и ще се представят с гала — шоу по време на бала на 10 декември. Джовани и Лорена са преподаватели в две от водещите италиански школи по аржентинско танго — Salone Margherita (Неапол) и Gtango (Салерно), освен това активно преподават и популяризират аржентинско танго в университета на Салерно и в редица училища в региона на Кампания. Формирали са се като танцьори при най-известните маестрос в Аржентина и Италия и са участвали в множество значими танго фестивали и събития в Италия и Европа. За тях танцуването и преподаването на танго е едно непрекъснато търсене на все по-прецизен начин на комуникация отвъд думите, там, където усещането разкрива всички отговори. Отдават огромно значение на музикалността и техниката при танца и това ще бъдат основните акценти на техните семинари в София.

Освен Джовани и Лорена за събитието пристига и професионалният танцьор на танго от Мексико Алонсо Алварес, който ще направи шоу — демонстрация с българската танцьорка Мария Узунова по време на милонгата в петък на 8 декември. Милонгата на 9 декември пък ще включва шоу — изненада на софийските преподаватели на аржентинско танго.

Преди бала танцуващите танго ще могат да загреят на две специално организирани милонги — Milonga Abrazos на 8 декември и Milonga De Los Maestros на 9 декември, които ще се състоят в известни столични заведения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА