1 Февруари, 2018 20:04 8 294 0

Марио, Супер Марио (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • супер марио-
  • нинтендо-
  • компютърна игра-
  • шигеру миямото

Персонажът от популярната компютърна игра ще участва в анимационен филм

Марио, Супер Марио (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Супер Марио - персонажът от популярна видео игра на "Нинтендо", ще бъде пренесен в света на анимационното кино, предаде Reuters.

Шигеру Миямото, създателят на емблематичната сага за мустакатия водопроводчик Супер Марио, в момента работи над проекта заедно с Крис Меледандри, основател и главен изпълнителен директор на американската компания "Илюминейшън ентъртейнмънт", продуцирала анимационната поредица "Аз, проклетникът".

Марио, Супер Марио (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Бяха ми казали, че да създадеш видео игра и анимационен филм са две сходни неща, но това не е вярно - каза Миямото на пресконференция в Токио. - Едното е съвсем различно от другото. Поддържам непрестанен контакт с опитния продуцент Меледандри. Минаха обаче две години от момента, когато решихме да работим заедно, и оповестяването на проекта."

Все още не е ясно кога филмът ще се появи по екраните, макар че осъществяването на проекта е в напреднала фаза. "Обсъждахме многократно сценария и постигнах синхрон в работата си с Меледандри", поясни Миямото.

Марио, Супер Марио (ВИДЕО+СНИМКИ)

Филмът е финансиран от "Нинтендо" и "Юнивърсъл пикчърс".

През 1993 г. Холивуд пренесе на големия екран видеоиграта "Супер Марио брос", но филмът събра незначителни приходи в бокс-офиса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА