5 Февруари, 2018 01:27 4 362 0

„Рейс“ на Стратиев покори Париж

  • рейс-
  • пиеса-
  • стратиев

Актьорите играят с ентусиазъм и настроение, раздават се максимално, произнасят реплики и пеят на български

Пиесата "Рейс" на Станислав Стратиев се играе в един от парижките театри. Постановката е любопитна - запазени са бългрската специфика и брилянтният диалог и хумор на Стратиев и едновременно звучи разбираемо и интересно за французите.

Това пише в профила си във „Фейсбук“ Георги Димитров.

Актьорите играят с ентусиазъм и настроение, раздават се максимално, произнасят реплики и пеят на български. На чаша вино след спектакъла поздравих режисьорката Лоранс Рен Пенел и членове на трупата за смелостта да поставят и играят в Париж българска пиеса и то точно на такъв типично български автор. Оказа се, че знаят не малко за него, добре са проучили творчеството му, срещали са се със сина му, който скоро беше в Париж на техния спектакъл (за съжаление тогава не успях да отида). Споделих за познанството и срещите ми с него, за впечатленията ми от разговорите, които сме водили във Виена и София в средата на 90-те години, за популярността на пиесите и другите му творби, за авторитета, с който и досега се ползва сред просветените българи и недостига на такива личности днес. Особен интерес проявиха какъв е бил Стратиев като човек, как се е държал като публична личност, какъв е бил в ежедневието и общуването с хората, Не останаха разочаровани от това, което чуха. А ето и някои зрителски коментари на сайта на театъра:

„Чудесeн спектакъл! Забавен и луд с много дълбочина. Заслужава да се види.“

„Динамично!“

„Отлична постановка. Добра комбинация между бурлеска и размисъл. Луда енергия. Пътуване в комунистическото минало. Свежо, добро...“

„Гледайте го! Това е наистина страхотно! Отлични актьори, много красива постановка. Прекрасно прекарана вечер.“

„Очарователно! Чудесна вечер!!! Не пропускайте!“

„Полет в автобус.“

„Красиви метафори от живота в един неподвижен, а изпълнен с ритъм автобус.“

„Мислете за тази пиеса, когато сте в автобуса!“

„Отлична постановка и отлични актьори, ще можете да направите едно, така да се каже, по-страстно пътуване..." "Обичам тази актьорска трупа, благодаря, че ми позволиха да изживея една необикновена вечер.“

„Един странен, човешки, луд спектакъл, в който всеки има своето място, и е на мястото си.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА