Last news in Fakti

7 Февруари, 2018 01:30 2 883 0

Кармен със Саня Анастасия в Старозагорската опера

  • кармен-
  • саня анастасия-
  • опера

Сръбската оперна дива гостува в ролята на Кармен на сцената на Старозагорската опера

Едно от най-ярките събития в рубриката „Съботен следобед в Операта“ е спектакълът на операта „Кармен“ от Жорж Бизе. На 10 февруари, събота, от 16.00 часа старозагорската публика ще има възможността да посрещне на сцената на Държавна опера-Стара Загора сръбската оперна дива Саня Анастасия в ролята на Кармен.

Очарователната певица гостува с голям успех в тази роля на ММФ "Моцартови празници" в Правец миналата година по покана на артистичния директор на фестивала Христина Ангелакова - първата й незабравима среща със състава на Старозагорската опера под диригентството на виртуозния маестро Давид Крешенци и българската публика! Спектакълът бе заснет и излъчен по БНТ1.

През октомври 2017 Саня Анастасия се представи за първи път в Стара Загора, като замести в ролята на принцеса Еболи в спектакъла на операта „Дон Карлос“ от Верди внезапно разболялата се оперна прима Веселина Кацарова. Аплодирана горещо и възторжено от публиката, още тогава тя прие поканата на директора на театъра Огнян Драганов да се върне в "града на липите" през февруари 2018 в една от своите коронни роли - на темпераментната Карменсита, донесла ѝ световно признание по най-престижните оперни сцени.

В спектакъла на 10 февруари Саня Анастасия ще си партнира със звезден солистичен състав: Ивайло Михайлов ще бъде Дон Хозе, Русалина Мочукова – Микаела, Иван Кабамитов – Ескамилио. В ролите на Фраскита и Мерседес – Яница Нешева и Нели Нечева, Денис Иванов – Моралес, Евгений Арабаджиев – Цунига, Данкайро и Ремендадо – Теодор Петков и Пламен Долапчиев. Солисти на балета Анелия Димитрова, Ромина Славова и Станко Танев. Диригент Амир Шиф /Израел/. Участават още: децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“, оркестър, хор и балет на Държавна опера- Стара Загора. Диригент на хора Младен Станев. Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, сценична адаптация Тодор Демеров, хореография Силвия Томова.

САНЯ АНАСТАСИЯ изучава музика в Университета по музика и сценични изкуства в Грац и Виена. През 2000/01 г. е стипендиант на Федералното министерство на културата и науката в Австрия, през 2005 г. получава магистърска степен. Спечелила е многобройни международни вокални конкурси. Първите й професионални ангажименти я отвеждат на сцените на Южна Африка като Кармен, в Словакия като Мадалена (Риголето), Скопие като Изабела (Италианката в Алжир) и Марибор като Сантуца (Cavalleria Rusticana).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА