9 Февруари, 2018 15:03 5 547 4

Бурни овации за "Черната пантера" (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • marvel-
  • марвъл-
  • черната пантера

Състоя се премиерата на новия филм за супергерои на Marvel

Бурни овации за "Черната пантера" (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Новият филм за супергерои "Черната пантера" на студиото Marvel получи одобрение от критиците, които го похвалиха за приключенията в него и за представянето на величието на Африка, предаде Reuters.

Режисираната от Райън Куглър продукция е с предимно чернокожи актьори, сред които са Чадуик Боузман, Майкъл Б. Джордан и Анджела Басет.

Бурни овации за "Черната пантера" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бурни овации за "Черната пантера" (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Черната пантера" беше наречена "любовно писмо до всеки чернокож" от американския сайт Daily Beast и "коректив на дългогодишното пренебрегване на многообразието" от списание Rolling Stone.

Филмът разказва историята на Т'Чала, новокоронясания крал на измисления, технологично напреднал народ Уаканда в Африка, който е подложен на изпитание заради разногласия в собствената си държава.

Продукцията получи изключителния рейтинг от 100% одобрение в сайта Rotten Tomatoes, а анализаторите очакват филмът да генерира приходи около 150 милиона щатски долара в бокс-офис класацията на Северна Америка през дебютния уикенд.

Бурни овации за "Черната пантера" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бурни овации за "Черната пантера" (ВИДЕО+СНИМКИ)

The New York Times написа, че "Черната пантера" "създава чудо със страхотен нюх и усещане".

Entertainment Weekly нарече "нюансираната прослава на гордостта, идентичността и личната отговорност" "истинската суперсила" на филма.

Според в. USA Today, наред с фантастичните елементи и шпионския стил, наподобяващ този на Джеймс Бонд, "Черната пантера" е изключително земен филм, който "се занимава с последствията от вековния колониализъм и изследва изолацията във времето, когато в реалността държавите строят граници, вместо да ги събарят".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жоро

    6 0 Отговор
    Колкото и да съм фен на филмите на марвел и колкото и рейтинг да имат, могат да се състезават само в категориите за ефекти, костюми евнтуално музика. Нищо друго.
  • 2 Morgoth

    8 0 Отговор
    Ако и лошоте са бели, значи всичко си е дошло на мястото ...

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    И хич не е расистки сигурно, а белите не се чувстват дискриминирани.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.