5 Март, 2018 00:03 5 028 3

Защо филмите на Marvel са по-добри от тези на DC

  • marvel-
  • супергерои-
  • филм

Марк Милър разкрива своята теория

Авторът на комикси Марк Милър разказа защо според него филмите по комикси на Marvel имат такъв огромен успех, докато тези по комиксите на DC често са колебливи в представянето си, съобщи Screen Rant.

Според Милър всичко се дължи на начина, по който компаниите поднасят историите на своите образи.

„Лично аз предпочитам образите на DC, но ние просто трябва да признаем, че те не са особено филмови. Много харесвам Супермен, Батман и Жената – чудо. Като изключим Батман обаче, това са образи, които не се въртят около своята идентичност, а около своите сили.

При Marvel на първо място са образите. Първо харесваш Питър Паркър или Тони Старк и чак след това Спайдърмен и Железния човек.

При Батман можем да разберем мотивите на образа да предприеме определени действия. Вижте обаче Зеления фенер. Космически полицай, който с пръстена си материализира своите представи. Как да създадеш филм за това?

Супермен е представител на една Америка, която вече не съществува и образите от този период вече работят по-трудно. В същото време Железният човек е по-актуален от всякога“, заяви Милър.

Според него филмите на Marvel ще продължат да имат голям успех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 the best

    6 2 Отговор
    Deadpool е най-як ;)))))
  • 2 Нема Бира

    0 2 Отговор
  • 3 Twd_fan

    2 1 Отговор
    Ама какви са тези глупости кой е този издател кой го публикува това това са глупости на квадрат. Най малкото което всеки себеси уважаваш фен на ДС може да направи е да влезе в Уикипедия и да види че не всички екранизирани версии на комиксите на ДС са провал. А този материал който сте публикували е крайно обиден! В днешно време всеки говори За всичко но никой от нищо не разбира. Не признавам този автор!