29 Май, 2018 10:43 4 210 7

Отнемат домакинството на Израел за "Евровизия" 2019 заради масов бойкот

  • израел-
  • евровизия-
  • домакинство-
  • бойкот

Редица държави вече са обявили, че няма да се явят на Евровизия, ако домакин е Израел

Нов скандал разтресе песенния конкурс Евровизия. Догодина форумът вероятно няма да се проведе в Израел. Представителката на страната - Нета спечели кристалния микрофон тази година с песента "Toy" и по традиция страната победител трябва да бъде домакин на конкурса през следващата година. Вместо това домакинството за 2019 г. ще бъде прехвърлено на страната, останала на второ място. Първият подгласник на Израел е Кипър.

Това става ясно от писмо на EBU до израелското правителство, в което се съобщава, че до рокадата ще се стигне, ако останалите страни, участващи в Евровизия бойкотират конкурса, пише "Монитор". до тук Ирландия, Швеция, Великобритания и Исландия вече са обявили своето решение, че ще се оттеглят заради силния политически натиск, ако домакин на събитията догодина стане Йерусалим.

Новината идва броени дни, след като организаторите на Евровизия посъветваха фенове да не бързат да купуват самолетни билети до Израел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    38 0 Отговор
    Тази не заслужава да спечели изначало с просташка и малоумна песен. Щом наградата й е дадена по политически причини защо да не се проведе там конкурса и защо не се запитат страните как така е избрана за победител? Не е ли ясно, че след като я изберат ще е домакин? Евровизия се излага невероятно, на този фон не може да виним нашите конкурси за липса на обективност и безпристрастност.
  • 2 Явор

    26 0 Отговор
    Да я закрият най добре

    Коментиран от #6

  • 3 Българина

    16 2 Отговор
    Юдеите не очакваха света да им се сопне щото последните 70 не беше така да свикват холокоста идва.
  • 4 логична развръзка

    21 2 Отговор
    Силно учудване има в мен, как премиера Слънце - Боко Борисов не е предложил ние да проввдем конкурса в имвто на мира и джендъризма по света ? Негово Величество е специалист по джендърските въпроси, оправи Западните Балкани и иде ред на израелския въпрос !

    Коментиран от #5

  • 5 Винету

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "логична развръзка":

    Да вземе да оправи и тая дебелата, че да не кудкудяка толкова !
  • 6 К.К.

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Явор":

    И да върнат Златния Орфей на нейното място.
  • 7 Зорлем

    7 0 Отговор
    В контекста на дописката, изразът "песенния конкурс Евровизия" звучи меко казано смешно и оксиморонно (ако има такава дума).