29 Август, 2018 18:46 1 227 1

Мексикански филмов герой: Ще оценявам честно

  • гийермо дел торо-
  • алфонсо куарон-
  • венеция

Гийермо дел Торо обеща да е безпристрастен към сънародника си Алфонсо Куарон на кинофестивала във Венеция

Мексикански филмов герой: Ще оценявам честно - 1
Снимки: БТА/АР

Гийермо дел Торо се зарече да не проявява национални пристрастия като председател на журито на кинофестивала във Венеция, на който мексиканският режисьор Алфонсо Куарон е сред фаворитите в конкурсната програма, предаде Reuters.

"Аз съм председател на журито, не диктатор - каза Гийермо дел Торо на пресконференцията във Венеция, запитан дали няма да се изкуши да помогне на приятеля си да спечели голямата награда. - Важното е да сме зрели хора и професионалисти, които разглеждат филмите въз основата на това, което е на правоъгълника (екрана). Нищо друго." Той добави, че държавата, от която е филмът, няма значение.

Алфонсо Куарон участва в конкурсната програма с филма "Рома" ("Roma") - автобиографична драма, развиваща се в гр. Мексико от 70-те години на миналия век.

Заедно с другия лауреат на награда "Оскар" Алехандро Иняриту, те са известни като "тримата амигос" - мексиканци, станали значими холивудски режисьори.

Мексикански филмов герой: Ще оценявам честно

В журито на кинофестивала във Венеция са също актрисата Наоми Уотс и актьорите Кристоф Валц и Тайка Уайтити.

Филмът "Формата на водата" на Гийермо дел Торо спечели наградата "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гришата

    1 0 Отговор
    Голям!