5 Септември, 2018 01:30 2 484 3

„Просто Спас” от Стен Дамянов - най-киселият заек в историята е тук

  • просто спас-
  • стен дамянов

Есента върви по мед и зайци с първото книжно издание за легендарния комиксов герой

Най-киселият заек в историята оживява на хартия! На 14-септември очаквайте славното приключение на Просто Спас (Just Spas) – комиксовия герой на Стен Дамянов, който завладя социалните мрежи.

Без значение дали се бори с билетчетата в градския транспорт, преспите по тротоарите, неспирния дъжд или с прищевките на дъщеря си, Спас е винаги готов да помогне на приятел. Дори и това да му коства връщане в родното село, където е вършил безброй пакости, съобщават от "Сиела".

Спас и неговият благ кум Страхил се отправят на приключение със стария си другар Бори. С Бори на тяхна страна идват и неговият Бог, Националната лотария и четирилистните детелини.

Но достатъчно силни ли са те да ги спасят, когато ситуацията стане наистина… кисела?

Отворете си една кутия от сладолед, пълна, разбира се, със сарми, и се подгответе. Страшни неща могат да се случат в гората.

Сигурно е само едно: след цветния ви сблъсък с „Просто Спас” няма да може да спрете да се смеете.

На 16-и септември от 13:30 ч. по време на Aniventure Comic Con 2018 г. в зала 1 на Интер Експо Център отговорникът за това крещящо създание с дълги уши – Стен Дамянов – ще представи книжното издание, а негов партньор ще бъде Делян Момчилов – създателят на мащабния им съвместен проект „Българите: Забравените постижения”.

Колко кафета е изпил Стен, докато довърши „Просто Спас” , тормозили ли са го домоуправители и срещал ли е мечки в гората? Как се създават истории в панели и какво е общото между писането на разказ и рисуването?

За подобни и други мъдрости ще си говорим на 16-и. Дотогава – (не) пътувайте с билетчета в градския транспорт, бъдете цветни и непримирими и не забравяйте: готино е да си кисел


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    4 0 Отговор
    "Стен" не е типично българско име..!? Да, "готино е да си кисел", но за кого..?
  • 2 Крипли

    0 1 Отговор
    Легендарен?
  • 3 Guðmundsson

    1 1 Отговор
    Това е много яко сега четох комиксите от страницата му във fb.