Last news in Fakti

29 Октомври, 2018 00:00 1 081 0

Есенният салон на изкуствата във Варна събира 12 културни събития

  • изкуство-
  • есенен салон-
  • култура-
  • варна-
  • галерия-
  • музика

Културни събития в морската столица от 9 ноември до 7 декември

Есенният салон на изкуствата във Варна събира 12 културни събития - 1

12 културни събития са включени тази година в Есенния салон на изкуствата, който се провежда традиционно в артзалите на Градската художествена галерия "Борис Георгиев", Радио Варна, Фестивалния и конгресен център и читалище "Просвета 1972". Организатор е дирекция "Култура и духовно развитие" към Община Варна. Началото ще бъде дадено на 1-ви ноември от 19 ч. в зала "Европа" на ФКЦ, с "Дни на аржентинското кино", които продължават до 4-и ноември.

На 8-ми ноември от 18.00 ч. в концертното студио на Радио Варна е предвиден клавирен концерт "Забравени шедьоври" - творби за пиано на четири ръце, в изпълнение на проф. Албена Димова и Надежда Кузманова - доктор по музикознание и музикално изкуство. Те ще изпълнят произведения от Лудвиг ван Бетовен, Франц Шуберт, Клод Дебюси, Венсан Д Енди и Франк Пуленк.

На 9-и ноември от 17.00 ч. в артсалона на Радио Варна почетният посланик на Република Чехия във Варна Зденка Боевова ще открие фотоизложбата "21 август 1968: Краят на Пражката пролет", която ще може да бъде посетена през следващите десет дни.

На 10-и ноември от 17.00 ч. в концертното студио на Радио Варна ще се проведе концертът на китарното дуо Веселин и Петър Койчеви.

На 11-и ноември от 11.30 ч. в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" варненци ще имат възможността да се насладят на концерт на камерния ансамбъл "Анима" и на хоровата формация "Арс музика".

На 13-и ноември от 18.00 ч. в артсалона на Радио Варна ще се проведе варненската премиера на книгата "Камино: Пътят на завръщането" от Тихомир Иванов.

На 17-и ноември от 11.00 ч. в концертното студио на Радио Варна пианистът Марио Ангелов ще свири творби от Бах, Хайдн, Моцарт и Бетовен.

На 20-и ноември от 18.00 ч. в Градската художествена галерия ще се проведе концертът "Танц на чувствата", с участието на Моника Кертес - мецосопран, Марина Винокурова - цигулка, Руслан Павлов - пиано. Специален гост ще бъде звездата от Виенската опера - Марила Дьонди.

На 22-ри ноември от 18.00 ч. в артсалона на Радио Варна ще се състои премиера на книгата "Сполуката" на Мария Вачева.

На 24-и ноември от 11.00 ч. концерт за глас, флейта и орган със солисти: Мария Славова - орган, Галина Великова - пеене, Росица Бояджиева - флейта, ще се проведе и в католическата църква "Непорочно зачатие на Дева Мария".

На 26-и ноември от 18.00 ч. в читалище "Просвета 1927" ще бъде открита изложба на изработени от шамотна глина скулптурни портрети на български просветители.

На 7-ми декември от 19.00 ч. в аулата на Икономическия университет концерт ще изнесе португалската певица на фадо Жоана Амендоейра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА