5 Ноември, 2018 13:43 3 521 4

Рут Колева с шанс за Грами

  • рут колева-
  • българка-
  • певица-
  • грами-
  • музикална награда-
  • номинация-
  • truth

След завръщането си от Китай певицата вече има нов клип и покана за второ турне

Рут Колева с шанс за Грами - 1
Снимки: Facebook

Броени дни след първото си пътуване до Китай, Рут Колева сподели въздействието, което необятната държава е оказало върху нея.

„Това е едно място, което трябва да се види и да се усети. Трудно може да се разкаже с прости думи, защото е далеч от нашите представи. Изключително модерно място, много добре устроено. Много е красиво, храната е разнообразна, това е голяма държава и всеки един регион пази своите традиции и своите вкусове”, разказва Рут и допълва: „Успяхме да посетим Пекин и Южен Китай. Изнесохме концерти и в Дънгуан, Шенжен, Гуанджоу — разнообразни и много големи градове, най-малкият, от които беше „само“ 7 милиона жители".

„Съчетахме работата с удоволствието и разгледахме някои от най-атрактивните китайски забележителности, като изключително модерния, високотехнологичен център на Гуанджоу и Китайската стена.

Имахме пълноценна програма, а времето не ни стигна за всичко. Разбира се, това невероятно приключение и турнето ни в Китай нямаше да се случат без подкрепата на най-мистериозната високоалкохолна напитка Маутай, която от този година е официално представена и в България.”

Рут Колева с шанс за Грами

Последната музикална спирка на певицата и групата ѝ в Китай е в рамките на фестивала OCT LOFT. Срещата с многохилядната публика там им носи удовлетворението, за което всеки артист мечтае. Там родните музиканти се изправят пред екзалтирани и всеотдайни меломани. Съвсем естествено те получават покана да се върнат отново в екзотичната азиатска държава и следващото турне вече е насрочено за юни, 2019-а година.

Рут Колева с шанс за Грами

„Имахме огромното удоволствие един толкова голям бранд, като напитката на дипломацията в Китай — Маутай, да ни подкрепи. Това ни дава широки хоризонти да пробием на китайския пазар, както и да представим България там”, разказва Рут Колева.

В Пекин, още в началото на азиатското си турне, тя и нейните музиканти се заемат със заснемането на клип към песента Basil, част от последния албум на соул дивата.

Режисьор на видеото е Йордан Янков. От години 23-годишният талант живее в Пекин и снима големи филмови продукции и сериали.

„Клипът ще бъде готов скоро”, разкрива Рут.

„Предстоят ни още пътувания извън България — концерт в Белград, после в Стокхолм. След това имам няколко дати в Париж, в частния клуб на Дейвид Линч, който се казва Силенцио и около нова година отново в Азия, където в Индонезия ще изнесем няколко концерта”, коментира певицата.

С огромно вълнение соул дивата очаква датата 5-и декември, когато ще бъдат обявени номинациите за престижната статуетка Грами. Албумът й Confidence. Truth има шанс да е сред номинираните за албум на годината в категорията R&B и соул на 61-вата церемония по връчването на музикалните призове.

Рут Колева с шанс за Грами

В съревнование с близо 12 хиляди заглавия, изданието на лейбъла Fat Beats е стигнало до предпоследните 93 албума, които се борят за номинация, разкри 28-годишната певица.

Ако бъде номиниран, това е ще първият български албум с шансове за статуетка в тази категория. „Не знам как да го определя, но е огромно признание за мен, тъй като в тази категория са номинирани артисти като Тони Бракстън, Мейси Грей, наистина големи имена. В официалните номинации съм единственият бял артист, да не говорим за българин или човек от Източна Европа. За мен това е индикация, че присъствам в радара на хората от световната музикална индустрия. Приемам го като висока оценка, за това, което сме направили до момента и стимул за в бъдеще да създавам музика, с която да достигна още по-големи върхове”, казва в заключение Рут Колева.

Рут Колева с шанс за Грами


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕХА

    3 1 Отговор
    Браво!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Sky-blue

    4 2 Отговор
    Тая па за ква се взе до рече е баща и да налива кинти
  • 4 Къртача

    2 2 Отговор
    пука ли му на някой за таз пача..?