5 Ноември, 2018 15:29 2 814 0

Майкъл Джексън е най-високоплатената мъртва звезда

  • майкъл джексън-
  • мъртъв-
  • знаменитости-
  • класация-
  • оглави класацията

Покойният певец оглавява класацията на Forbes за шеста поредна година

Майкъл Джексън е най-високоплатената мъртва звезда - 1

Дори смъртта не може да сложи край на търговския успех на Майкъл Джексън.

Кралят на попа отново задмина Елвис в класацията на списание Forbes за най-печелившите мъртви знаменитости.

Покойният певец оглави класацията за шеста поредна година.

Само за последните 12 месеца приходите от продажби на предмети, свързани с Джексън са надхвърлили сумата от 400 млн. долара. Това означава, че Майкъл Джексън е „заработил” 1,8 милиарда паунда след смъртта си преди 12 години.

На второ място в класацията остава Кралят на рокендрола Елвис Пресли с приходи за 2018 г. от 40 млн. долара. Той все още продава по повече от 1 милион албума годишно, но по-голямата част от приходите му идват от билети за имението му "Грейсленд" и от новия развлекателен комплекс, наречен "Мемфис на Елвис Пресли".

Трети — с 34 млн. долара — се нарежда легендарния голф играч Арнолд Палмър.

Четвъртото място е за карикатуриста Чарлс Шулц. Бащата на емблематичното куче Снупи има приходи от 34 млн. долара, именно благодарение на своите Фъстъчета и верният им бийгъл.

5-ти в тазгодишната класация остава реге иконата Боб Марли, чиито печалби за 2018 г. се равняват на 23 млн. долара.

В топ 10 на знаменитостите с най-високи приходи за годината влизат още писателят Тиодор Гайзъл, медийният магнат Хю Хефнър, актрисата Мерилин Монро и музикантите Принс и Джон Ленън.

Шестото място тази година заема авторът на детски книги Тиодор Гайзъл, по-известен с псевдонима си — Д-р Сюс. Добрият доктор е продал 4,8 милиона копия от своите книги през изминалата година, донесли му приходи от 16 млн. долара.

Седми се подрежда основателят на Playboy, който от гроба е заработил 15 млн. долара. Осмото място в класацията за 2018 г. се пада на единствената жена в челната десетка — Мерилин Монро.

На 9 и 10 място, съответно с 13 и 12 млн. долара приходи за годината, са починалият през 2016 г. Принс и легендата от "Бийтълс" Джон Ленън.

Майкъл Джексън е най-високоплатената мъртва звезда


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА