Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 19:30 4 057 0

Властелинът на пръстените с ново филмово зрелище (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • питър джаксън-
  • смъртоносни машини-
  • филип рийв-
  • хюго уийвинг

Режисьорът Питър Джаксън представи филма "Смъртоносни машини" в Лондон 

Властелинът на пръстените с ново филмово зрелище (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Световноизвестният режисьор и носител на 3 награди "Оскар" Питър Джаксън се завръща на големия екран с филма "Смъртоносни машини", чиято премиера се състоя в Лондон, съобщи АР.

Лентата представлява постапокалиптична сага за оцеляването, първата след успешните екранни адаптации на Джаксън на романите на Дж.Р.Р. Толкин. Новозеландският режисьор, станал известен с кинотрилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит" , е продуцент и съсценарист на приключенското фентъзи.

Кинотворбата е вдъхновена от книгите на писателя Филип Рийв.

Режисьор на лентата е Крисчън Ривърс, носител на награда "Оскар" за визуални ефекти. Той е работил с Джаксън по екранните адаптации на романите на Толкин, както и във филма "Кинг Конг" от 2005 година.

Властелинът на пръстените с ново филмово зрелище (ВИДЕО+СНИМКИ)

Действието в "Смъртоносни машини" се развива стотици години след като катастрофа заличава цивилизациите. "Не исках да изоставя Крисчън Ривърс в първия му режисьорски опит над игрален филм. Затова застанах до него и се надявам да направи забележителна кариера. Мисля, че той свърши чудесна работа" , заяви Джаксън в Лондон.

Във филма хората живеят в гигантски мегаполиси, които изяждат по-малките градове. Група бунтовници, сред които фигурират беглец от затвора, бездомник и мистериозна жена, оглавяват въстанието срещу един подобен град-хищник, в случая Лондон.

Властелинът на пръстените с ново филмово зрелище (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ролите в новата лента са поверени на екип, в който изпъкват имената на исландската актриса Хера Хилмар и на звездата от "Матрицата" и "Хобит" - Хюго Уийвинг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА