2 Декември, 2018 01:20 3 436 7

Палавникът Люк Бесон отива на съд

  • люк бесон-
  • сексуално посегателство-
  • санд ван рой

Пет жени дадоха показания за сексуални посегателства срещу режисьора 

Палавникът Люк Бесон отива на съд - 1
Снимки: БТА/АР

Френското правосъдие получи нови свидетелства относно сексуалните посегателства на режисьора Люк Бесон спрямо негови сътруднички и познати, предаде AFP.

Агенцията изтъква, че към обвиненията на белгийско-холандската манекенка и актриса Санд ван Рой, предявени през месец май тази година, са се прибавили показанията на още пет французойки.

За недопустимото поведение на Бесон съобщиха две сътруднички в ръководената от него компания "Европакорп", две бивши студентки от киноцентъра на Бесон и манекенката Карин Изамбер, единствената от пострадалите, която излезе с името си. По отношение на една от тъжителките, бивша сътрудничка на Бесон, били предприети три пъти действия, които могат да се характеризират като секс по принуда.

Всички събития, включени в новите обвинения на Бесон, датират от периода 1995-2016 година.

Бивша студентка от киноцентъра на Бесон, разположен на територията на компанията му "Европакорп" в департамента Сен Дени, е дала показания в полицията в средата на месец юли. Тя е била подложена на сексуални посегателства през 2016 година, когато е провеждала стаж на снимачната площадка на филма "Валериан и градът на хилядите планети".

Палавникът Люк Бесон отива на съд

Mедията припомня, че през месец май тази година манекенката Санд ван Рой подаде иск срещу Бесон с твърдение, че е била изнасилена от него в парижки хотел. Впоследствие тя предяви и допълнителни обвинения срещу режисьора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧетаИсеЧудя

    17 4 Отговор
    Чета и се чудя, освобождават маймуна в другата статия, че правила секс. Тук актори и режисьори спат заедно ... имам чуството, че искат да криминализират секса скоро и само какви ли не глупости, че да се притесняваш как ще те разбера колежката - за да не станело проблем. Съмнявам се невинни актриси да не знаят как се работи в бранша.

    Коментиран от #2

  • 2 360

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "ЧетаИсеЧудя":

    Тоа Бесон е недоразвит джендър, оня ден гледах интервю с него - абсолютно хахо е, всъщност жените които го съдят го правят заради неприятните спомени с това "хахо" а не толкова заради насилствени действия от негова страна

    Коментиран от #5

  • 3 Не глеам таувизия

    7 0 Отговор
    Мноо модно стана всяка неуспяла в кариерата си ковра да съди режисьори и продуценти... Не, че не стават такива работи амс на последък е мода... В тоя тяхния бизнес много от най известните са мачкали доста завивки за да са "звезди" сега... Ама ди траят:D....

    Коментиран от #4

  • 4 Не глеам таувизия

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не глеам таувизия":

    Си траят*:)
  • 5 Zax

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "360":

    Това още повече показва колко е извратена идеята на "МиТу". Можеш да съдиш всеки, който те е погледнал на криво, независимо след колко години и дали има някакви доказателства.

    Коментиран от #6

  • 6 Mee too

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Zax":

    Прав си. Живея в голям град където има инструкции за колко време и как можеш да оглеждаш пътника до теб. Останалото можело да се счита за "измъчване". С една дума, ако в метрото влезе полуразсъблечена млада жена всички мъже трябва да се правят че не са я видели, щото да не я обидят. Никога не бях чувал подобна простотия
  • 7 Лирик

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Пет жени дадоха показания за сексуални посегателства срещу режисьора

    Пет жени са свидетелствали, че срещу режисьора е имало сексуални посегателства?! Ех, език мой, враг мой :)!