Last news in Fakti

9 Януари, 2019 09:20 2 018 3

Почина големият родолюбец Владимир Панков

  • владимир панков-
  • родолюбец-
  • охрид-
  • македония-
  • българин

Отиде си човек, обичащ и живеещ за българщината

Почина големият родолюбец Владимир Панков - 1
Снимка: Shutterstock

Отиде си един голям българин - Владимир Панков от Охрид, председател на „Гражданско сдружение за запазване на идентичността на българите в Република Македония PAДKO - Охрид“ и автор на книгата „Историческата истина за културната идентичност на славянското население в Република Македония“.

Владимир Панков посвети целия си живот и дейност на работата за духовното обединение на българите в Република Македония, за ренесанс на българщината и за популяризиране на българския език, посочиха от българското външно министерство.

Делото му е достойно за уважение и подкрепа от всички, които милеят за правото на самоопределение. Той победи в тежката битка за отстояване на каузата. Вечна му памет!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕМков

    19 0 Отговор
    Ми не сме чували за него. Ние знаем за Митю Очите, за Лиляна Павлова, за Ласкин, за "звездите" от Биг Брадър... За тоя човек нямало кой да ни иформира, досега. Мир и светлината на душата му.
  • 2 Що е маке се е

    2 1 Отговор
    А какво казува по вопросот Заев.
  • 3 Защо

    1 0 Отговор
    Тази новина е “ забита” в раздел култура? Как биха постъпили гърци и сърби, за техен човек? И Вие сте натибългари! Какво значи РАДКО? Кой е Иван , Ванче Михайлов? Кога е починал Владими Панков? Защо чак сега съобщавате, на последна страница?