12 Април, 2020 22:00 3 140 1

Отложиха още един филмов фестивал

  • берлин-
  • кино-
  • кинофестивал

Мюнхенският форум трябваше да се проведе между 25 юни и 5 юли

Отложиха още един филмов фестивал - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мюнхен тази година няма да организира ежегодния си филмов фестивал заради пандемията от новия коронавирус, предаде ДПА, позовавайки се на организаторите.

"За съжаление не е възможно да продължим планирането на фестивал, зависещ съществено от създателите на филми от цял свят, които се срещат помежду си.

Решението да отменим проявата беше трудно, тъй като вложихме отдаденост и страст в тазгодишното издание. На първо място обаче е безопасността на нашите гости, посетители и служители", се посочва в изявление на сайта на фестивала.

Мюнхенският кинофестивал трябваше да се проведе между 25 юни и 5 юли.

Организаторите са се обявили против решението проявата да бъде отложена за по-късен етап през годината, тъй като други градове като Локарно, Венеция и Торонто вече са пренасрочили филмовите си фестивали.

Онлайн прожекциите също не са опция, отчасти заради филмовите права и свързаните разходи.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    1 0 Отговор
    Боли ме шмайзера