Last news in Fakti

15 Април, 2020 15:25 2 598 0

Джоан Роулинг дава права на учителите да четат "Хари Потър"

  • хари потър-
  • джоан роулинг

България също е част от глобалната инициатива “Хари Потър у дома”, която е пряко активирана от писателката и нейните издатели по света

Джоан Роулинг дава права на учителите да четат "Хари Потър" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След като представи електронна и аудиоверсия на първата книга за Хари Потър на различни езици на родители и учители, на които им се е наложило да се грижат за затворени у дома деца, Джоан Роулинг предоставя права за ползване на авторско съдържание на учителите, които желаят да четат на глас и да създават видеозаписи на своите ученици в пространствата на виртуалните класни стаи.

България също е част от глобалната инициатива “Хари Потър у дома”, която е пряко активирана от писателката и нейните издатели по света.

В началото на този месец в контекста на пандемията, която в момента ограничава в домашна среда учениците и учителите, освен аудиоверсията и електронната версия на “Хари Потър и философският камък”, както и допълнителните творчески активности, вдъхновени от книгите, един от централните елементи на “Хари Потър у дома” е предоставянето на правата за ползване на съдържанието и кориците на романите от учителите, разказва Валентина Божичкова от издателство “Егмонт”, които издават Джоан Роулинг на български език.

До 31 юли, когато е краят на тази учебна година, всички учители могат да четат откъси от романите или да включват такива откъси във видео уроците си. На сайта на издателството пък са публикувани насоки от писателката към учителите. Това временно предоставяне е за условията на дистанционното обучение във виртуалните класни стаи, които в момента обитават учениците по света. Досега има много запитвания от учителите у нас.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА