Last news in Fakti

23 Август, 2020 15:32 5 515 12

2 месеца затвор за актрисата Лори Лафлин

  • лори логлин-
  • актриса-
  • затвор-
  • измама-
  • лори лафлин

Тя се извини в съда за "ужасното решение", което е взела

2 месеца затвор за актрисата Лори Лафлин  - 1
Снимка: shutterstock

Актрисата Лори Лафлин беше осъдена на два месеца затвор, а съпругът ѝ дизайнерът Мосимо Джанини - на пет месеца, за това, че са записали децата си да учат в престижен университет с измама, съобщават международните медии.

Лори Лафлин се извини в съда за "ужасното решение", което е взела, за за получат дъщерите ѝ "несправедливо предимство". Тя и съпругът ѝ бяха осъдени, след като през май признаха вината си, че с измама са записали дъщерите си да учат в университета на Южна Калифорния като спортистки. Джанули, който е участвал по-активно в схемата, е платил и 500 000 долара като дарения на университета, за да бъдат записани двете момичета в отбора му по гребане.

Делото се води и срещу други богати родители, ползвали услугите на консултанта Уилям Сингър, за да запишат децата си в престижни университети с подкупи или измами. Сред тях е и актрисата Фелисити Хъфман, платила, за да се представят по-добре децата ѝ на приемните изпити. Тя беше осъдена на 14 дни затвор.

Логлин каза, че е постъпила така от любов към дъщерите си.

Актрисата и съпругът ѝ трябва да платят и глоби съответно от 150 000 и 250 000 долара и да положат 100 и 250 часа общественополезен труд.

Адвокатът на Лори Лафлин изтъкна, че скандалът се е отразил пагубно на кариерата ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 10 Отговор
    Това значи всеки 2ри с деца да лежи в затвора. Чудя се, дали това щеше да стане някога с прекрасната Русия.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Щп се чудиш

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    да не си руснак и ти е мъчно за матушката? Или имаш роднини там?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Цветан

    0 0 Отговор
    Са почвам да си коментирам от ТОР
  • 5 Аре нема нужда

    3 0 Отговор
    Тъпотии.Краварски.
  • 6 Оги

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Тоя за Русия се загрижил...
  • 7 ceckocvetkov

    3 1 Отговор
    Каква Русия бе?! Тук изкраднали даренията за стената с Мексико, тая записвала шафрантьосалуте си щерки у Станфорд като в 23-то, с пара на даскала по физическо. Тия от фондацийката Русия та Русия. Заседнала ви е в гърленцето зловещо Русията и там ще си седи...Ко стаа с Лулашенка, а? А Венецуелата, провал след провал...
  • 8 И правилно

    5 0 Отговор
    А у нас КОГА???

    Коментиран от #10

  • 9 0оооооо

    8 0 Отговор
    В правовите държави е така. Бойко при всичките кражби, не трябва да види дневна светлина до като е жив.
  • 10 ами когато

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "И правилно":

    спрете да плюете „ФАЩ”,тогаз!
  • 11 плевен

    3 0 Отговор
    Проблема не е в Лори, а в системата на прием на студенти. Ако се направи най- обикновен изпит по математика например, университетите ще се препълнят с азиатци и изпразни от негри. А там дават огромен брой точки за есе. Още толкова за спорт, танци, фотография и т.н.. Тяхния начин на прием е насочен към расовото многообразие, а не към качествата на кандидатите.
    Попитах един калифорнийски демократ: Ти ще легнеш ли да те оперира лекар, влязъл от квотата на баскетболистите?

    Коментиран от #12

  • 12 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "плевен":

    имам племенник в Америка. Завърши в Бостън без да е влизал през вратата на университета. Даже живя пет г. в Торонто Канада. Сега е ръководител на технологичен отдел в голяма фирма. Тия толкова ли са закъсали за кадри, или толкова сме кадърни българите. Роднини сме, един път не съм го чул да говори за университета, стипендия му дали тогава. Запрашил с първите две за Хаваите. Не го хваля, хайманата, представям си другите какви са