23 Април, 2021 09:46 3 869 1

Интерактивни издания на „Хари Потър“ излизат на български език (ВИДЕО)

  • хари потър-
  • книги-
  • романи-
  • интерактивна книга-
  • егмонт

Студио „МинаЛима“, известно с дизайна на филмите за Хари, е автор и на интерактивните издания

Интерактивни издания на „Хари Потър“ излизат на български език (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Магьосническият свят на Дж. К. Роулинг и Хари Потър ще стане още по-осезаем с появата и на български език на първите две книги с дизайна на Мирафора Мина и Едуардо Лима от емблематичното студио „МинаЛима“. Дизайнерите, работили по филмите за Хари Потър, а също за екранизацията на „Фантастични животни”, обединяват любовта си към вълшебната история с невероятен художествен талант и майсторски умения, за да създадат вълшебни книги, изпълнени с цветни илюстрации и допълнителни интерактивни елементи.

Осем триизмерни фигури, неразривно свързани със света на магьосниците, очакват читателите сред страниците на книгите, като в първия том те ще разгърнат най-първото писмо на Хари от директора на „Хогуортс”, ще преминат през входа към търговската улица „Диагон-али”, ще разгледат Голямата зала в любимото Училище за магия и вълшебства и още.

Поредицата „Хари Потър“ на Дж. К. Роулинг владее сърцата на читатели от всички възрасти в целия свят. Седемте книги от нея са първоначално публикувани между 1997 и 2007 г. Идеята за Хари Потър настига писателката по време на едно пътуване с влак, а самата история пише, докато живее в Англия, Португалия и накрая в Шотландия. Приключенията на Хари, Рон и Хърмаяни в Училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ са продадени в над 500 милиона екземпляра, преведени са на над 80 езика и са екранизирани в 8 касови филма.

„Хари Потър и Философският камък” с илюстрациите на „МинаЛима“ ще излезе у нас през септември, а заедно със световната премиера на 26 октомври очакваме и втората част – „Хари Потър и Стаята на тайните”. Изданията могат да бъдат намерени на сайта на издателство Егмонт, което разпространява всички останали книги за младия магьосник и неговия свят.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    0 0 Отговор
    Кога ще има такива и на Барба Ганьос?