Last news in Fakti

11 Ноември, 2014 07:35 3 506 0

Защо физическото докосване помага на отношенията

  • съвет-
  • прегръдка-
  • физическо докосване-
  • отношения

Една прегръдка казва повече от 1000 думи

Животът може да стане самотен без физическия допир, който ни кара да се чувстваме свързани с останалите хора. Липсата на допир в отношенията може да накара човек се чувства нежелан, особено ако докосването е начина, по който вашият партньор изразява любовта си към другите. Една малка прегръдка може да стори чудеса.

Ето 5 начина, които сайтът "лайфхакс" описва за това как физическият допир помага на връзката ви.

1. Докосването може да успокои нервите ви.

Чувствате ли се стресирани и изтощени след тежък ден на работа? Простичка прегръдка може да бъде отговорът на вашия дискомфорт и напрежение. Топла прегръдка с човека, когото обичате може да ви помогне да намерите причина да се усмихнете, когато над главата ви е надвиснал тъмен облак. Целувките освобождават хормона окситоцин, който от своя страна намалява сърдечната честота и нивата на кортизол. Кортизолът причинява натрупване на мазнини, сърдечно-съдови заболявания и високо кръвно налягане. Ето защо физическата връзка не е само успокояваща, но и здравословна.

2. Прегръдките могат да накарат гневните хора да се чувстват добре.

Споровете и караниците са част от отношенията, но когато те станат твърде чести, един малък израз на любов може да промени всичко. Да бъдеш постоянно ядосан на партньора си не е най-приятното нещо. Следващият път, когато осъзнаете, че се карате и тази кавга ескалира до такава степен, че се чувствате неудобно, прегърнете или хванете ръката на партньора си. Въпреки, че това не решава магически вашите проблеми, то този мъничък жест ще успокои обстановката.

3. Едно бързо докосване може да ви помогне да продължите.

Не се изисква огромно количество докосвания, за да създадете положителна връзка, която ще ви накара да се чувствате щастливи и изпълнени във вашите отношения. Когато излизате за работа дайте на своя партньор бърза прегръдка и целувка, преди да тръгнете. Това ще запали искрица комфорт и щастие, които ще ви крепят през деня. Едно леко докосване на колене под масата ще ви помогне да се чувствате свързани, докато сте на вечеря с приятели. Можете да отидете да гледате страшен филм или на разходка в парка и в двата случая имате перфектното извинение да се държат за ръце.

4. Една прегръдка може да предложи комфорт в кризисна ситуация.

Когато се чувствате сякаш вашият свят е обърнат с главата надолу няма нищо, което предлагат повече комфорт, от една голяма прегръдка от човека, когото обичаш. Ако вашият партньор идва при вас с проблем не си мислете, че трябва да кажете нещо, просто отворете ръцете си и го прегърнете.

5. Закачливите жестове могат да съживят сексуалния ви живот.

Кой е казал, че трябва да се намирате в спалнята, за да интимничите? Можете да пофлиртувате с вашия партньор докато той/тя довършва вечерята си или да го/я дръпнете в страни за една страстна целувка, докато децата са разсеяни от видео игра. По този начин вие можете да дадете на своя сексуален живот по-здравословен тласък. Докато сте се сгушили на тъмно, гледайки филм, можете бързо да разстриете врата на вашия партньор или да поставите ръката си върху коляното му/й като закачлив жест, който ще му/й помогне да се чувства желан/а и харесван/а. Поръсете с малко закачливи нюанси ежедневните си отношения, което ще е само прелюдия към очакването за реалните фойерверки в спалнята (защото всичко е по-хубаво, когато се наложи да изчакате за него!).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА