Last news in Fakti

19 Ноември, 2014 13:55 1 197 0

PSS с ново рок предизвикателство

  • pss-
  • рок-
  • предизвикателство-
  • групата-
  • парчето-
  • краят на дъжда

Групата пуска парчето Краят на дъжда

Младата българска група  Pimp Switch Sequence (PSS) представи песента и видео клипа „Краят на дъжда”. Парчето е съчетание между нови творчески търсения и желание за друго звучене. Вдъхновението идва с края на дъжда, един колкото лиричен, толкова и драматичен момент в природата. Момент, зареден с остатъчно електричество и много надежда.

Песента описва вечни теми, като несподелената любов и намирането на нови хоризонти, отхвърлянето на рамки и ограничения. Противоречията, най-естественото в човешката природа, са предадени с емоционалния заряд не само на музикалните тонове, но и с цветове и дизайна на видеото.

Със сигурност си спомняте „Мечта” и „Не го мисли”, които озвучиха лятото и продължават да печелят все повече фенове, всяка с над 12 000 гледания в интернет.

Новият запис е направен в гръцкото Artracks Recording Studio. Главните герои са PSS (Сандра Петрова - вокал, Лени- китара, Константин Савов - барабани и Светослав Димитров -бас). Барабаните са записвани с 16 микрофона, което е едно истинско музикално „порно”, допълнено с 80 трака на китари и варианти за сетване на техниката под контрола на разбиращ тонрежисьор. Продуцент е Лени. Негов е и аранжиментът. Към авторството на текста се присъединява Сандра-вокал. Тук тя има едно напълно ново звучене. Лени е автор и на музиката, реализирана с останалите членове на групата Константин Савов - барабани и Светослав Димитров–бас. Парчето е миксирано от Алекс Болпасис, мастер Йоргос Приниотакис.

Клипът също е изцяло идеен проект на PSS и е реализиран от режисьора Кирил Тодоров и оператора Ивайло Петров. Групата осъществява и чисто технически своята идея, която тръгва от една рисунка. PSS сами построяват, създават дизайна и го претворяват с четки и бои в рамките на 16 часа. Още толкова трае и самият запис. Всичко е в червено, бяло и черно, трите цвята, които най-силно въздействат на сетивата. Накрая има и счупена китара.

PSS несъмнено се отличават с това, че не се придържат към определени рамки и не следват правилата. Продължават да допълват своето звучене. Това виждаме и в най-новата им творческа продукция. С „Краят на дъжда” навлизат в нова фаза - изчистен и суров рок.

Парчето ще бъде представено за първи път лайф в столичен клуб, на 26 ноември от 20 часа.

Рок групата е създадена през 2005 г. в Солун с един училищен проект, който по-късно е преименуван на Pimp Switch Sequence (PSS). Името идва по време на една разходка към връх Олимп. То симовлизира желанието на бандата да върне аналоговото звучене с реални инструменти.

От началото на 2014 PSS се установяват трайно в София. През годината пускат авторските хитове „Мечта”, която 5 седмици е в Топ 5 на БНР и „Не го мисли”, номер едно през октомври в класацията на предаването на БНТ „Ново 10+2”. PSS правят първия по рода си online концерт в България, който се предава директно в сайта YouTube.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА