Last news in Fakti

29 Ноември, 2014 11:42 1 466 2

Спасиха на косъм 6-годишно дете с алкохолно натравяне

  • спасиха-
  • бургас-
  • алкохолно натравяне-
  • дете-
  • кома

Момиченцето беше почти пред кома, обясняват от МБАЛ - Бургас

Бързата реакция на лекарите от Спешното отделение на МБАЛ – Бургас, спаси живота на 6-годишно момиченце, прието в болницата с алкохолна интоксикация, съобщи регионалният сайт Gramofona.com. В късния следобед в петък родителите на детето го донесли на ръце, в безсъзнание. По думите им, то изпило около 200 грама водка. Те се притеснили, защото то започнало да говори несвързано и да се държи неадекватно. Членовете на семейството били заедно вкъщи, но майката и бащата не са разбрали кога дъщеря им е намерила и погълнала алкохола.

„Детето беше почти пред кома. Веднага го поставихме под кислород, направихме стомашна промивка, за да излезе алкохолът”, обясни д-р Димче Миладиновски, който е бил дежурен. Заедно с реаниматора д-р Милена Минева двамата овладяват критичното състояние и в момента детето е настанено за продължаващо лечение в Отделението по реанимация.

Острото отравяне с алкохол е много опасно, особено при малки деца, защото настъпват необратими мозъчни увреждания. При липса на лекарска намеса има голям риск от смърт поради тежка сърдечна недостатъчност и дихателна парализа. В случая от голямо значение е била и правилната реакция на родителите, които веднага са потърсили помощта на дежурните медици в Спешното отделение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо поп

    0 0 Отговор
    Другия път да внимава от къде си купува алкохола!
  • 2 Японеца

    0 0 Отговор
    Това са някои м...ли дето са давали на детето редовно да си пийва.