9 Декември, 2014 15:27 1 991 0

Ето как да влезем в добра форма

  • добра-
  • форма-
  • kangoo jamps-
  • затлъстяване

Рубенсовите форми отдавна не са на мода. А и се отразяват зле на здравето. Малко над 23% от мъжете и 24% от жените над 18-годишна възраст в България са със затлъстяване, сочат последните данни от проучванията. Данните за България показват още, че при децата на възраст между 4 г. и 9 г. 17,8% са със свръхтегло, а при подрастващите на възраст от 14 г. до 18 г. затлъстелите са 8%.За щастие страната ни не оглавява негативната класация. Оказва се, че дамите в Турция са сред най-пищните в Европа – над 29% от тях са със свръхтегло. Шотландките са непосредствено след тях – 28%, следват англичанките – 26%, и гъркините – почти 26%. При мъжете с най-голяма тежест са гърците – почти 28% са със затлъстяване. След тях се подреждат шотландците, англичаните и ирландците – около 26%.

Лекари се опасяват, че нарастващата тенденция на затлъстяване ще доведе до повишен риск от появата на редица опасни заболявания. У нас около половин милион са регистрираните болни от диабет, а страната ни е сред първенците по сърдечносъдови заболявания. Как може да се ограничат тези негативни тенденции?

Тайната отдавна е открита – спорт. Един нов аеробен стил Kangoo Jamps помага не само да влезем в добра форма, но ще предпази от някои болежки. „Тайната е в лимфната система. При наднормено тегло лимфната система е бавна, при скоковете ние я активизираме и да задвижваме нейните функции”, заявява Василена Радичкова, мениджър на Клуба на Kangoo Jamps България. „Около 400-500 калории по време на тренировка се изразходват, на е адски хубаво, че се натоварват коремната мускулатура, мускулите по целия гръбнак. Това подпомага хората, които имат проблеми с кръста и гърба.

Този букет от предимства на този спорт със сигурност ще запали интереса на тези, които искат да опитат нещо ново и да влязат в страхотна физическа форма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА