Last news in Fakti

17 Февруари, 2016 15:14 1 442 0

Промените в Наредбата за цените на лекарствата се въвеждат от 1 септември

  • промените-
  • наредба-
  • цените-
  • лекарствата-
  • въвеждат-
  • септември

Анализирането в началото на 2016 г. показа допълнителна необходимост от по-плавно адаптиране към новите изисквания

От 1 септември, вместо от 16 февруари 2016 г., ще влязат в сила одобрени през миналата година промени в Наредбата за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти.

Анализирането в началото на 2016 г. показа допълнителна необходимост от по-плавно адаптиране към новите изисквания, залегнали в наредбата, за да не се допусне възникването на проблеми, които да рефлектират неблагоприятно върху пациентите и доставчиците на лекарствени продукти.

Необходимо е допълнително технологично време да бъде приспособен ефективно аптечният софтуер към новите изисквания, да бъдат предвидени контроли върху софтуера на Националната здравноосигурителна каса с оглед непротиворечиво отчитане на лекарствените продукти. Необходим е и по-дълъг период на операторите в здравната системата да реализират по досегашния ред лекарствените продукти, закупени по досегашните правила, за формиране на размера на доплащането им от пациентите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА