8 Август, 2016 03:00 2 984 0

Защо е полезно да пием вода на гладно?

  • полезно-
  • пием-
  • вода-
  • гладно-
  • съвети-
  • здраве

Няколко полезни съвета

Мнозина подценяват полезността да пиеш вода на гладно, но ето защо това може да е от голямо значение за здравето ни:

1. Подсилва имунната ни система

Водата спомага за поддържане на баланса на течности в тялото. Това е от изключителна важност за отблъскването на различни видове инфекции. Именно такъв е ефектът от редовното пиене на вода на гладно.

2. Пречиства стомашно-чревния тракт

Пиенето на вода на гладно спомага за пречистването на горния и долния храносмилателен тракт. Правейки това редовно, ще забележите, че вече нямате проблеми със стомаха.

3. Пречистване на тялото от токсини

При всяко ходене до тоалетната ние изхвърляме натрупаните токсини в тялото си. Колкото по-често посещаваме стаичката, толкова по-малко вероятно е в тялото ни да се задържат токсини.

4. Лесен начин за отслабване

Водата не съдържа калории. Именно затова приемането ѝ е лесен начин за засищане на апетита и спомага на тялото да гори калории по-бързо.

5. По-чиста кожа

Пигментните петна понякога се образуват заради струпване на токсини в кожата. Най-лесният начин да се пречистим от токсините е като пием вода. Ако това се случва на гладно, още по-добре - процесът се ускорява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА