Last news in Fakti

29 Август, 2016 04:15 1 221 0

10 неща, за които родителите тайно мечтаят преди първия учебен ден

  • учебна година-
  • първи учебен ден-
  • деца-
  • родители-
  • училище-
  • свободно време-
  • учебна година

Подготовката около учебната година е стресиращо, но има и положителни страни

10 неща, за които родителите тайно мечтаят преди първия учебен ден - 1
Снимка Архив АП/БТА

Броени дни остават до деня, в който децата отново ще стъпят в класните стаи за новата учебна година. Първият учебен ден извиква у повечето родители ураган от тъжни ли радостни чувства, защото те осъзнават, че малкото им съкровище ще отсъства от дома през почти целия ден.

Подготовката около учебната година, сама по себе си представлява усилие, но някои родители успяват да се фокусират върху по-висша цел, а именно - в мечти за това, как ще прекарат свободното си време и как, превърналата се в досада, рутина ще бъде преобразена.

И макар повечето майки да нямат лукса да бъдат безгрижни домакини, които не трябва да жонглират с работното си място, грижата за къщата и децата и свободното си време, има майки, работещи на смени или на непълен работен ден, които все някога ще успеят да усетят радостта от времето насаме със себе си.

1. Тишината и спокойствието
Можете да седите тихо в продължение на часове, без да чувате през 5 минути: "Какво ще правим днес?"

2. По-малко преговори
Ще има по-малко кавги и скандали между братя и сестри, тъй като те почти няма да се засичат за дълго в къщи. (това при условие, че имате повече от 1 дете)

3. Страхът, от нарушаване на личното ви пространство в банята, ще изчезне
Друго е да влезеш в банята, без да се опасяваш, че някой ще нахлуе. Вземете си вана, вземете си душ или просто си седете там със списание в ръка, без да чакате някой малчуган да разбие вратата или (ако сте я затворили/заключили добре) да драска и тропа с ръчички: "Мамо, мамо, мамо, мамо... ела мамо, кучето се качи на печката и изсипа супата на пода.... мамо, мамо, мамо!"

4. Насладете се на кафето си
Опитвали ли сте някога да се насладите на чаша кафе и да прегледате пресата без някой да подскача по бедрото ви и да иска да му пуснете влакчето Томас или да му обуете чорапа? Прекрасно е!

5. Разходете се из къщата, без да бъдете преследвани
Без значение къде отивате и какво правите тази сянка върви по петите ви, дебне ви зад всеки ъгъл и задава хиляди въпроси или упорито иска нещо от вас... Но започне ли училище, тази малка досадна сянка изчезва.

6. Можете да напуснете поста на директор в отдел "Забавления"
Няма да чувате толкова често думите "Скучно ми е!", което от само себе си значи, че няма да е нужно да напрягате мозъка си постоянно в опит да измисля нови и нови забавления.

7. Отидете на пазар... за себе си
Пазаруването с деца може да бъде кошмар. Дори едно ходене до близкия супермаркет може да се превърне в адско преживяване, от което да се отървете само ако излезете от магазина. Много често се случва така, че сте забравили да купите половината от нещата, които са били в списъка ви или изобщо сте отказали да го следвате.

8. Яжте каквото искате
Можете да отделите време да си спретнете перфектния за вас обяд или да похапнете нещо забранено, без да се налага да споделяте или да се криете.

9. Рутината
С настъпването на септември идва и времето на графиците и подходящото време за лягане, време за хранене, извънкласни дейности, кръжоци и часове за игра. Всичко това прави дните много по-лесни. Когато в крайна сметка създадете добра рутина, ще изпитате чувството, че можете да се справите с всичко.

10. Липсват ви
Въпреки всичко, когато тишината в къщата или офиса се наслои на пластове, ще осъзнаете колко много ви липсват и как искате да са при вас с хилядите си щуротии, милионите въпроси и стотиците досадни навици!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА