14 Септември, 2016 02:30 1 135 0

Борисов потушава с 50 млн. лв. протест на майки на деца с увреждания

  • протест-
  • майки-
  • деца-
  • увреждания
Борисов потушава с 50 млн. лв. протест на майки на деца с увреждания - 1

В навечерието на поредния протест на майки на деца с увреждания в столицата и след "маса писма" Бойко Борисов откри, че държавата не помага адекватно на тези семейства, и реши да ги зарадва с допълнителни 50 млн. лв. , пресмята в. „Сега”.

Вместо получаваните в момента социални помощи и суми по закона за интеграцията от догодина помощта ще е една и ще се диференцира според степента на увреждането. Това съобщиха от правителствената служба след заседанието на Министерския съвет. Децата с най-високата степен на увреждане (от 90% нагоре) ще получават 930 лв. месечно, като тук ще се включват и парите за личен асистент.

Семействата ще решават дали да наемат личен асистент, или те самостоятелно да се грижат за децата си, твърдят от кабинета. За децата с увреждане между 70 и 90% месечната помощ ще е 450 лв. на месец, а за тези с увреждане между 50 и 70% държавата ще отпуска по 350 лв. Парите, както и сега, ще се отпускат без оглед на доходите на семействата, а те сами ще решават как да ги използват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА