20 Септември, 2016 14:53 14 377 13

Защо няма да видите дебела японка

  • храна-
  • здраве-
  • япония

В Япония рядко ще видите дебела жена. До голяма степен това е обусловено от особеностите на националната кухня. Нито в ежедневната храна, нито в празничните им ястия ще видите тежка, мазна храна. Основното, което консумират японците, са рибата и морските продукти, както и ориз, плодове, зеленчуци и различни видове чай. Рибата е ключът към дълголетието, тъй като съдържа Омега-3 мастни киселини, които подобряват работата на мозъка, обмяната на вещества и състоянието на кожата.

Ето и 7 причини, защо японките, съответно японците са слаби:

1. Технология на приготвяне на храната – задушаване, запичане, грил, обработка на пара.

2. Само свежа храна. Японците не готвят за няколко дни напред. Да не говорим, че срокът на годност на някои продукти е буквално няколко часа.

3. Култура на хранене. Всички знаем за прословутата чаена церемония. Подобна е тя и по отношение на храната – всичко става бавно, на малки залци, съдовете са миниатюрни. Готвачите се стремят в максимална степен да съхранят натуралния вкус на продуктите. Различни ястия не се поднасят в една и съща чиния. Чинията никога не се препълва.

4. Ориз вместо хляб. Във всяко хранене японците приемат ориз, приготвен по специален начин. Отсъствието или минималното присъствие на тестени изделия спомага за поддържане на тънка талия.

5. Закуската е обилна. Основното хранене за японците е закуската, която включва няколко ястия – рибно блюдо, ориз, омлет, соево ястие със зеленчуци, водорасли и чай.

6. Без сладки изкушения. На практика японците не ядат сладко, а ако се случи, то е в много малки порции.

7. Физическата активност е задължителна. Гражданите на страната на Изгряващото слънце ежедневно се занимават с физически упражнения. Един пример е карането на колело, което спомага по-рядко да се ползва кола, съответно околната среда се запазва по-чиста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    12 0 Отговор
    Пък що няма кльощав сумосист? Ще да е от националната кухня.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 гост

    10 0 Отговор
    Те затова паднаха по емисии и консумация на горива до нива от 89та. Не че не се развиват, а се развиват с намаляваща консумация на енергия. Заради храните и обичаите японците живеят дълго, здрави и енергични са по-дълго време, а не като у нас на 50г да са като някакви дядки. И у нас може да се постигне това, въпреки ниските доходи, ала Ганчо го вълнува да нареже впек с двулитрова бира, а не да си приготви здравословна вечеря. На цената на бирата може да си купиш половин килограм пилешко и кило картофи. Да не говорим за цигари, твърд алкохол или разходи по стари коли. Само за един месец се откажете и ще видите колко пари ще ви останат за здравословно хранене, прегледи, а вместо да ходите с кола на 1,2 км до работа опитайте с колело или пеша.
  • 3 дедо стефчо

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Трол":

    Ех, Трол, жената на сумиста готви сутрин, обед и вечер. Сложи и закуските между тях и как горката жена да е дебела :)
  • 4 Капота

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Трол":

    След няколко години ще взимат сумисти от БГ - дебели кубета с ланци и татуировки, ако не пробият в сумото едва ли ще намерят друго приложение в живота
    :-)))
    Това е средностатистическият българин, дебело кубенце на 50г с психика на диво прасе и татуиран като рок певец
  • 5 Абв

    4 6 Отговор
    И независимо от това са толкова грозни и отвратителни ! Как ли щяха да изглеждат ако бяха и дебели...?

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Абв":

    '' грозни и отвратителни'' - мноооооооооого си се объркал брадчет
  • 7 Сульо

    5 0 Отговор
    Попитайте един по-възрастен японец какво знае за българите и той ще ви каже, че българите са дълголетници, защото ядат много кисело мляко. Поне през соца така знаеха, сега сигурно е друго.
  • 8 AБВГ

    5 2 Отговор
    Хм,съгласна съм че са слаби.Но колко красиви японки сте видели на глава от населението?Да не говорим че повечето са кривокрачки.

    Коментиран от #13

  • 9 Димитър Колев

    3 2 Отговор
    При толкова замърсени морета сигурно ли е че трябва да се яде много риба и морски продукти, щото някъв руски професор съветваше да не ядем риба ако искаме да сме по-здрави.
  • 10 Коча

    7 3 Отговор
    Една жена за да е красива не е задължително да е слаба!Дори е препоръчително да е леко закръглена.На никой няма да му е приятно да прегръща някаква грацилна анорексичка вместо да се гушне до приятно пухено същество с миловидно бебешко лице и тяло като бъбрече!

    Коментиран от #12

  • 11 Воиводта от Чавдар

    0 1 Отговор
    Защото 100% са ГУРО998
  • 12 Chukan Kirilov

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Коча":

    Тип където хванеш - все цицка! Друго си е - свиня майка! Глупаво! Както казва майката на Форест Гъмп - глипак е човек, който говори глупости.
  • 13 хахахах

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "AБВГ":

    По интересно е ти колко японки си видяла през живота си та се изцепваш така понеже аз живях там 1г. и трябва да ти кажа че лекичко бъркаш