Last news in Fakti

21 Септември, 2016 16:47 1 282 2

Работник пострада при трудова злополука в „Арсенал”

  • работник-
  • пострада-
  • трудова злополука-
  • арсенал

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се провежда разследване за трудова злополука в завод „Арсенал“ АД.

Около 12.55 часа, в Завод №3, цех.130, обект 107 в завод „Арсенал“ АД - гр. Казанлък при демонтаж на тръба с диафрагма за противотанкова граната и изваждане на възпламенител от тръбата се е получило запалване и физическо възпламеняване на около 50 грама черен барут.

Вследствие на възпламеняването работник на 52 години е получил наранявания на дясната ръка – ампутиран пръст, фрактура на 2 до 4 пръст и откъсната фаланга на 2 пръст. Пострадалият е откаран в Спешна помощ – гр. Казанлък, без опасност за живота, като е започнато лечение. Други пострадали хора няма.

Незабавно е започнал оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. Извършват се активни действия по събиране на доказателства, като предстои провеждането на разпит на очевидци, назначаването на съдебно – медицинска експертиза, експертиза по безопасност на труда и др.

Срокът за разследване е двумесечен.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янко

    0 0 Отговор
    Чудя им се на тези колко ли им плащат ,че се подлагат на такива опасности.

    Коментиран от #2

  • 2 Жужи

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Янко":

    Тук няма вече българи останали в България. Останалите сме мекерента до един - мафиоти и политици заради престъпленията им, а ние останалите, защото им робуваме за трохи. Бащата отдаде живота си да работи за тоя завод и накрая мафиотите от КНСБ и КТ Подкрепа го изгониха, задето някакъв го подлъга да основават някакъв профсююз, за защита правата на работниците понеже мафиотите от синдикатите нищо не защитават скамо обират лаврите и лапат пачки. А човечеца си обичаше работата и завода. Тук който и политик да разстреляш няма да сбъркаш ако ще меденки да ти обещава. Всъщност, наистина работата там е рискова освен това заплатите не са високи. подобни работници не вземат повече от 800-1000 лева, но ако имат добър стаж и опит. Младоците по 700 им давали сега. Иначе се работи яко. Работата е отговорна и рискова.