Добрата храна означава добро настроение. Когато се храним правилно и здравословно, ние косвен подобряваме и своето настроение.
Лошото настроение, депресията, апатията, трудната подвижност и липсата на сили показват, че в мозъка е нарушено образуването на активни вещества като допамин, норепинефрин и серотонин. Техният синтез се стимулира от някои хормони, алкохол и лекарства, но също и от вещества, които се съдържат в някои храни.
Всички имаме някаква представа кои са храните, които повишават настроението ни и ни карат да се чувстваме щастливи. Но кои са храните, които влияят негативно на нашето настроение?
Пържени фъстъци
В тях има високо съдържание на натрий, което води до депресии, умора, лошо настроение и главоболие.
Пакетирани десерти
Тези изкушения съдържат рафинирана захар и наситени масла, които водят до апатия и променливо настроение.
Маргарин
Високото съдържание на наситени мазнини в маргарина води до повишаване на килограмите и поява на целулит, което влияе лошо на настроението и самочувствието ни.
Консервирани храни
Освен високото съдържание на натрий, в консервираните храни има много сол и Е-та, които запушват артериите ни и изпращат негативни сигнали до мозъка ни.
Чипс
Той съдържа растително масло, което е с много Омега 6 мастни киселини, които разрушават Омега 3 към, които се стремим. Омега 6 киселините водят до възпаление и емоционални нестабилности.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА