Last news in Fakti

23 Септември, 2016 18:21 2 908 0

Защо овцете са оранжеви

  • овце-
  • оранжево-
  • кражба

До отчайващ ход прибягна британски фермер, собственик на 800 броя овце. Той беше принуден да боядиса животните в ярко оранжево, за да ги опази от крадци, съобщи изданието Daily Star. Близо 300 овце са били откраднати през последните 4 години от стопанството на Пип Симпсън. Всички метода за борба с крадците през това време не са дали нужните резултатите и той се е принудил да прибегне до необичайния ход.

Логиката на Симпсън е, че потенциалният купувач като види оранжевия цвят на овцата, ще си помисли, че животното е било откраднато и няма да го купи.

Багрилото, с което са оцветени овцете не съдържа вредни химикали, така че по никакъв начин не застрашава здравето на животните.

Проблемът с кражбата на овце във Великобритания е много голям, признава полицията. Над 4 млрд. паунда е финансовата загуба, която претърпяват фермерите за година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА