Last news in Fakti

6 Октомври, 2016 09:55 1 187 0

Няма подмяна на решения във Фонда за лечение на деца

  • фонда за лечение на деца-
  • подмяна-
  • решения

Здравното министерство обяви резултатите от своя проверка във Фонда

Няма подмяна на решения във Фонда за лечение на деца - 1

Направената първоначална проверка на 52-та случая показва категорично, че няма подмяна на решения на Обществения съвет, съобщиха от Министерство на здравеопазването относно резултатите от своя проверка във Фонда за лечение на деца.

Дотук проверката установи две технически грешки. В единия случай става въпрос за грешно нанесена дата в регистъра на Фонда, като датата в протокола е 22 юни, а в регистъра грешно е нанесено 22 май На 22 май не е имало заседание на ОС. Датата в протокола, 22 юни, е датата, на която се е състояло заседанието на ОС.

В другия случай става въпрос за грешно тълкуване на решение на ОС. То се отнася до одобрение за прекратяване процедурата по подадено заявление, по внесено писмено желание на майката. Одобрението на ОС не се отнася за финансиране на лечение, както невярно се тълкува от хората, представили списъка.

Министерство на здравеопазването ще направи повторна детайлна проверка по всички представени случаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА