18 Октомври, 2016 17:50 5 057 1

Слави Трифонов „чукна” 50 г.

  • слави трифонов-
  • чукна-
  • 50
Слави Трифонов „чукна” 50 г. - 1

Известният шоумен и телевизионен водещ Слави Трифонов навършва днес 50 години.

Като, че ли вчера гледахме прохождащата му кариера на непослушното момче в публицистично – хумористичното предаване „Ку-ку”, което след това се трансформира в „Каналето”.  Плевенчанинът се наложи и като продуцент в друго едно запомнено предаване през годините „Хъшове”. Така или иначе неговата запазена марка остава „Шоуто на Слави”, в което години наред осмива политици и изразява непримирими позиции с власт имащите, дава поле на екипа си от сценаристи също да изразят гражданската си позиция и радва зрителите с откриване на таланти и актьорски вечери. Не на последно място трябва да му се признае и създаването на професионалната група Ку-Ку бенд.

Миналата година Слави Трифонов създаде Инициативен комитет за организирането на референдум за промяна на политическата система с шест въпроса.

През юли Конституционният съд (КС) реши, че три от въпросите на Слави и екипът му са противоконституционни. Това са въпросите за намаляването на депутатите на 120, за пряк избор на шефовете на МВР и за електронното гласуване.

Така на 6 ноември освен за нов президент на страната, българите ще имат възможност да отговорят на въпросите:

- Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

- Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

- Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    0 0 Отговор
    Да е жив и здрав.