6 Ноември, 2016 12:17 23 635 7

Вдъхновяващата история на най-грозната жена на света

  • най-грозната жена-
  • майка-
  • заболяване-
  • жертва-
  • мери ан бивън

Тя спечели приза "Най-грозна жена", за да могат децата й да имат по-добро бъдеще

Нейното име е Мери Ан Бивън и е известна като най-грозната и отвращаваща жена на всички времена. Нейната външност обаче се дължи на заболяване, разказва edna.bg.

Родена е в Лондон през 1874 година, работила е като медицинска сестра, а на 29-годишна възраст се омъжва за съпруга си Томас Бивън, с когото имат 4 деца.

Когато Томас умира през 1914 г. първите симптоми на заболяването ѝ започват да се проявяват.

Тогава става ясно, че Мери Ан страда от акромегалия - заболяване, причинено от свръхпроизводство на хормона соматотропин от хипофизата – най-често (около 90 %) от доброкачествен хипофизен тумор – аденом, който продуцира самостоятелно и неконтролируемо хормона – след завършването на растежа на индивида. Проявява се в нарастване на крайни части на тялото (длани, стъпала, пръсти, нос, челюсти), както и смущения в зрението.

Развиването на симптомите ѝ било съпроводено с болезнена мигрена и болки в мускулите.

Въпреки физическия дискомфорт, който изпитва Мери Ан, тя била самотна майка и трябвало да работи двойно, дори тройно, за да може да осигури на децата си препитание. Дори и да жертва достойнството си за това.

Така тя научава за странен конкурс за жени, който дава голяма парична награда при първото място в класацията "Най-грозна жена на света". И тъй като е притисната от обстоятелствата, а заболяването ѝ се развива все по-осезаемо, тя се явява на състезанието и го печели.

Следва "кариера", ако изобщо можем да я наречем така, в цирка, където на регулярни турнета Мери Ан обикаля Великобритания и Щатите. Работа, с която помага на децата си до нейната смърт през 1933 година.

Това не е история за красотата, не е история за грозното, това е история за една майка, готова да жертва собствения си комфорт и достойнство, за да бъде в полза на децата си.

Една жена, която намира сили да се бори със своето заболяване въпреки трудните времена в прехода между 19 и 20 век.

Една жена, която вдъхновява с жертвоготовността си!

Към днешна дата болестта акромегалия е лечима и може да бъде овладяна и изцелена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бобо

    1 0 Отговор
    Сравнение с Цачева е абсолютна красавица!
  • 2 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Англосаксонци брат със сестра си син с майкя си така са онея там се плющат после що били грозни хаха ма те сите са грозни там....отврат раса и ген че и надути
  • 3 българин

    0 0 Отговор
    Като прочетох долните коментари, за кой ли път утвърдих мнението си, че немалка част от нашето общество са пълни идиоти.От времето на Ботев, когато той изписва тази констатация идиотите се увеличават прогресивно, а интернета им дава възможност да публикуват

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Тошибиян

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    Бе къв ботев бе некъв луд требва да се дистанцираме от такива дребнави брадясали талибани....трябва да се идентифицираме със силни хора Свети Сталин например

    Коментиран от #5

  • 5 ПайкатиМутката

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тошибиян":

    Мхм.. Идентифицирай се с него, ако може влезни и в едно от неговите лагерчета.
  • 6 Plovdiv

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    Най-меко казано!
  • 7 Срам

    0 0 Отговор
    Трябва да има конц лагери сспециално за такива като Тошибан