10 Ноември, 2016 15:04 4 648 2

5 грешки при стягане на багаж

  • багаж-
  • куфар-
  • стягане на багаж-
  • пътуване-
  • свръхбагаж
5 грешки при стягане на багаж - 1
Снимка: Shutterstock

Зимните празници наближават, а с тях започват и плановете ни за почивка или пътуване. За да си осигурите спокойно и приятно пътуване още от самото начало, избягвайте основните грешки при стягането на багаж:

Една от основните заблуди е да увиваме дрехите като руло. Колко по-лесно е да ги сложим на плоско в куфара, не мислите ли? Ако ги навиваме, материите се мачкат много повече и само си въобразяваме, че пестим място в чантата.

От друга, типично дамска, страна - свръхбагажът е често срещана грешка, която ни коства сили и финансови средства. Колкото и да мерим куфара вкъщи, теглото му рядко е същото на кантара в летището. А по време на пътуването изпадаме в shopping треска, след която не знам как да поберем новите си модни допълнения. Затова е добре да залагаме на малко и неутрално - съставяйте 3 основни визии, които да може да разнообразявате лесно с аксесоари и обувки.

Говорейки за пространство, малцина от нас използват вакум-чанти. Защо? Те не са предназначени, единствено и само за дома. Изключително удобни и лесни за използване, те мога да ви осигурят място, за което дори не сте подозирали, че има в куфара.

На връщане, една от основните ни грешки е да "хвърлим" всичко на куп в куфара, нетърпеливи да се приберем у дома. Да, но нали се сещате, че след това ние сме тези, които трябва да оправят бъркотията сред личните ни вещи. Препоръчваме ви, на тръгване да разделяте нещата си по групи: бельо, носени/неизползвани дрехи и т.н. По този начин ще сортирате всичко много бързо, щом се приберете във вас.

Финалната грешка е свързана с дрехите, които носим за изпът. От една страна искаме да ни е удобно, от друга да изглеждаме превъзходно. Къде балансът? В самите нас. Редно да се абстрахираме от чуждите погледи. Истината е, че никой не ни гледа на летището, а дори и да го прави - кажете си, че ви се възхищава на практичния ум и благородно ви завижда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миг29

    0 1 Отговор
    Адресирайте статията до централата на ГЕРБ!
  • 2 Опс

    0 0 Отговор
    Ама то и куфар ли имало? Аз се загледах под полата...