Last news in Fakti

13 Ноември, 2016 14:42 1 500 0

Армани: "Жените трябва да имат куража да остареят"

  • армани-
  • мода-
  • лукс-
  • мисли

"Кръстникът на модата" не се поколеба да определи козметичната хирургия като "идиотщина", пише bulevard.bg.

Наричат го кръстникът на модата. Най-старата, а вероятно и най-уверената, ръка в Милано е неговата. На Джорджо Армани. Колегите му Долче и Габана са склонни да гледат на модата като на забавление, но за Армани тя е преди всичко работа. Може би защото от твърде дълго облича работещите жени.

Наскоро дизайнерът, който се шегува, че прави мода за "църковни дами", заяви в интервю, че намира козметичната хирургия за "идиотщина".

"Предпочитам жената да изглежда натурално. Жените трябва да имат куража да остареят, а не отчаяно да се опитват да минат за по-млади, отколкото са."

В лицемерна иднустрия, каквато е модата, Армани има репутация на човек, който не крие мнението си. Той не се поколеба да нарече Мадона "трудна", а Ана Уинтър - "непрофесионална", тъй като пропусна миналогодишното му представяне на колекция есен-зима 2016 в Милано.

Армани не крие и раздразнението си от модата на мускулите.

"Да, чудесно е мъжът да изглежда силен и здрав, да се грижи за тялото си, но не и да прекарва прекалено много време във фитнеса. Раздутите мускули са нелепи."

Според него хомосексуалните мъже са точно толкова мъже, колкото и останалите и не е нужно да се обличат като хомосексуални.

"Мъжът трябва да е мъж; когато хомосексуалността се проявява до крайност - "вижте ме, аз съм хомосексуален" - не ми допада."

И днес Джорджо Армани продължава да оглавява модната си империя, включваща няколко бранда, както и луксозни хотели в Дубай и на Карибите.

За своите 80 години той изглежда изненадващо младежки, а дрехите, които прави, сякаш са неподвластни на времето. Къде се крие магията на стила Армани? Отговорите дава самият той.

Да си елегантен не значи да се набиваш в очите, а да се запечаташ в паметта

Както и при други дизайнери, световната слава идва при Армани чрез Холивуд. През 1980 г. той облича Ричард Гиър от главата до петите за "Американски жиголо" и всички моментално пожелават да обуят широките меки панталони, белите ризи и блейзърите на Гиър, за да заприличат поне малко на него.

Разликата между стил и мода е в качеството

Почеркът на Армани е в съвършената кройка, меките тъкани и минимализма, който самият той нарича "съвършенство на малкото". Всяка дреха, създадена от майстора, притежава спокойна елегантност и влиза в хармонично единство с този, който я носи.

Евтините обувки са лоша икономия. Не пестете от главното - обувките са основата на вашия гардероб.

Армани е първият дизайнер, който разделя различните си стилове колекции: “Джорджо Армани” например е класическата линия, “Емпорио Армани” е за по-младото поколение, “Армани джуниър” е за деца до 14-годишна възраст, “Армани ексчейндж” е колекция, насочена само за американския и азиатския пазар.

Да изглеждате секси е въпрос на увереност в себе си. Това е състояние на ума точно толкова, колкото и на тялото.

Армани признава, че е искал да е висок и да има забележителен нос, но въпросът е да си доволен с това, което имаш и да се опитваш да го използваш максимално ефективно. Според него няма смисъл да губиш живота си, опитвайки се да промениш нещата, които не ти е по силите да измениш.

"Радвам се, че напоследък отново се появи желание да бъдеш елегантен. Елегантността е ключ към облика, който не се влияе от времето и поради това не излиза от мода. За мен стилът е по-важен от нетрайните модни тенденции."

Армани радикално променя законите на модата и задава нови стандартни на модната индустрия. Той изхвърля всички ненужни украшения и въвежда спортни елементи в деловия и вечерния тоалет. Неговите модели позволяват на хората да се движат свободно, но без да жертват елегантността си.

Черното и тъмносиньото са най-добрите цветове. Придържайки се към тяхната цветова гама, сте свободни да експериментирате с формата и текстурата.

Печалбите на компанията "Армани" от най-различни сфери на бизнеса се изчисляват на 135 млн. долара годишно, освен модни марки, дизайнерът държи ресторанти, кафенета и луксозен хотел в Дубай. Според сп. “Форбс” той е финансово най-успелият дизайнер в света.

Добре подбраният аромат може да стане ваша отличителна черта.

Ароматът е първото, което хората усещат, когато влезете в стаята, и последното, което изчезва, когато си тръгнете.

Никога не съм правил мода заради самата мода - стремя се да помагам на мъжете и жените да се чувстват комфортно и уверено в дрехите, които купуват.

Но ако трябва да изведем една-единствена мисъл на Армани, която да запомним, тя безспорно е:

Стилът е единственият лукс, който можете да си позволите, независимо дали разполагате с пари или не.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА