15 Ноември, 2016 13:58 3 591 4

Петър Москов не иска да е служебен министър

  • петър москов-
  • служебен министър-
  • няма намерение

Ако се приеме бюджетът на НЗОК за догодина, до дефицит няма да се стигне

Петър Москов не иска да е служебен министър - 1
Снимка: БТА

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов не би се съгласил да бъде служебен министър, в случай, че му предложат тази възможност при сформирането на евентуален служебен кабинет. Това увери самият той след заседание на парламентарната комисия по здравеопазване, на което бе приет на първо четене бюджетът за здраве за догодина, съобщи Дарик радио. 

С новия бюджет не се съгласиха от Лекарския съюз, представители на частни и общински болници, както и от БСП. Лекарите и депутатите от БСП бяха единодушни, че трябва да отпадне възможността, която се дава на здравната каса да прекратява договори с болници, независимо дали лечебните заведения обжалват решението на институцията.

През 2017-а НЗОК ще може да плати за дейности с 247 млн. лева повече

От партията и от съсловната организация бяха категорични също така, че не е редно в новия бюджет единствено средствата за лекарства да нямат никакво ограничение, а при болниците да продължават да фигурират лимити, независимо, че вече функционира нов метод на регистрация, посредством пръстов идентификатор.

От ГЕРБ пък се обявиха в подкрепа на проекта за новия бюджет, който предвижда 247 млн. лева повече за здраве от парите, заложени за настоящата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я си

    0 0 Отговор
    А тебе кой те иска въобще, луд наркоман?!
  • 2 Тошо

    0 0 Отговор
    Е.ати наркомана. Оди се лекувай бе да те е... в г...
  • 3 хубаво

    0 0 Отговор
    Добре, че не иска. Ако някой сбърка да предложи тоя да стане служебен министър рискува да бъде изринат заедно с Москов.
  • 4 МРАВКА

    0 0 Отговор
    ТОЯ СТАВА САМО ЗА КЛОУН НО НЕ ЗА МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО.