Last news in Fakti

18 Ноември, 2016 05:45 1 211 0

Над 15% от бебетата в Бургас се раждат недоносени

  • бебета-
  • недоносени

Над 15% от бебетата в Бургаска област се раждат с тегло, по-ниско от 2500 гр. Сред тях има и новородени с екстремно ниско тегло – 800 грама, пише в. "Черноморски фар".

За последната година в Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас са родени 8 деца с тегло между 800 и 900 грама. Животът им е спасен, без риск и последствия за нормалното им развитие.

Само допреди 15 години оцеляването на бебетата с екстремно ниско тегло е било почти невъзможно, казва началникът на Отделението по неонатология д-р Стилияна Томова.

Днес тя и колегите й неонатолози отчитат, че благодарение на добрата апаратура, подобрените знания и достиженията на медицината, недоносените и преждевременно родени бебета имат много по-големи шансове за живот. При това живот като нормални деца, а не като деца с увреждания.

В Отделението имат табло със снимки на малки пациенти, на които са успели да помогнат. И се радват, когато тези деца им идват на гости и се вижда колко са пораснали. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА