20 Ноември, 2016 16:00 13 207 3

10 грешки, които убиват красотата на интериора (снимки)

  • интериор-
  • грешки-
  • битови-
  • дизайнери-
  • съвети

Колкото и да се гордееш с апартамента си, той не изглежда като от списание. Въпреки че са спазени всички правила, избрани са най-подходящите комбинаци от цветове, издържан е в един стил, все пак нещо не е наред. В сайта AdMe.ru е направен списък с най-често срещаните грешки в организацията на жизненото пространство, които развалят и най-изтънчения интериор.

Магнити на хладилника

Магнитите, залепени на хладилника, създават визуален хаос в кухнята. За колекционерите има решение: да се организира съхраняването на тези украшения на стената с помощта на магнитна дъска.

Сувенири

Сувенирите също внасят хаос във вида на дома ви, но за разлика от магнитите няма къде да се закрепят. Положението може да се спаси като се структурират колекциите по вид: на един рафт - само чайници от различни страни, на друг - кутийки.

Средства за миене на съдове

Вашата кухня може да изглежда като кухня-мечта, ако средствата за миене на съдове не са поставени на видно място, смятат дизайнерите. Но какво да се направи като на всяка домакиня в кухнята трябва да са й под ръка препарат и гъба?!  Изходът е да се използват дозатори за многократна употреба, съвпадащи по цвят и стил с кухненския интериор. Купуваш, преливаш, наслаждаваш се.

Трупане на вещи върху дъската за гладене

Някои използват дъската за гладене за съхранение на вещите си. Дизайнерите съветват да не бъдете мързеливи и да прибирате дъската в специално определно за целта място. За удобно съхранение на този предмет има много нестандартни решения.

Купчина обувки в коридора

За съжаление, поради метеорологичните условия, ние трябва да имаме огромен брой сезонни обувки. Но експертите съветват да направим усилие и да измислим начин за елегантно съхранение на всички обувки, ботуши, маратонки, обувки, и така нататък. Може да бъде шкаф, направен табуретка, или дори закачалка. В резултат на това, ще имате повече пространство, а жилището ви ще е много по-красиво.

Многоцветни кърпи в банята

Когато си представяме как ще изглежда банята ни след ремонт, е малко вероятно в съзнанието ни да има кърпи за баня с огромни делфини. Неподходходящите кърпи могат  да унищожат  интериор на банята. Разбира се, не е нужно да се изхвърлят всички наведнъж, а постепенно да се заменят всички текстилни изделия в банята, съобразени с цвета й.

Спортно оборудване

Ако вече година не сте сядали на велотренажора може би не е толкова необходим в апартамента. Е, ако все пак спортувате редовно вкъщи, тогава може да се направи специален кът за тренировки  или да се организира мини-фитнес на балкона.

Спално бельо

Ако в спалнята ви има картини и античен часовник, чаршафи с леопардов принт ще изглеждат нелепо. Има два изхода: постепенно да замените текстила в спалнята, както кърпите в банята, или да ползвате кувертюра за легло и да нахвърляте отгоре декоративни възглавнички.

Дреболии в кухнята

Невероятно е, но подправките и маслата може да се съхраняват на видно място и да не развалят интериора на кухнята с множество пакети, торбички и шишенца. Доброто организиране и съхранение на тези малки неща ще направи кухнята  по-привлекателна, и процеса на готвене - истинско удоволствие.

Играчки

Няма съмнение, че е трудно да се поддържа идеален ред, когато децата вкъщи. Решението е: цветни контейнери за съхранение на играчките, това дори може да помогне надетето да се научи да подрежда  и ще направи стаята истински шедьовър.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    33 1 Отговор
    Рядко глупава статия!
  • 2 Morgoth

    32 3 Отговор
    Само човек който няма деца може да си мисли, че розовите контейнери ще накарат детето да си държи стаята подредена. За тази цел трябват постоянни опявания от страна на родителите, включително подкупи и заплахи от всякакъв вид и пак резултатите са съмнителни и краткотрайни.
  • 3 Васичка Атанасова

    4 3 Отговор
    ПОЧТИ С НИЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН САМО С 1 ИЛИ 2 ИЗКЛЮЧЕНИЯ